Ulla og Henrik Nielsen kigger på breve fra fadderbarnet Kritika, hvis forældre ikke selv kunne tage sig af hende.

Ulla og Henrik Nielsen kigger på breve fra fadderbarnet Kritika, hvis forældre ikke selv kunne tage sig af hende. Foto: Ida Mørck

Derfor blev de faddere:

Børnebørnene havde jo alt

I 25 år har Ulla og Henrik Nielsen fra Kokkedal støttet en pige gennem SOS Børnebyerne - nu har hun taget en uddannelse

Ulla og Henrik Nielsen i Kokkedal besluttede sig for at blive faddere kort tid efter, at de havde fået deres tredje barnebarn. Ulla og Henriks børnebørn voksede op uden at mangle noget, og det fik bedsteforældreparret til at tænke over, at mange børn andre steder i verden ikke er lige så heldige.

”Vores børnebørn havde alt, hvad hjertet kunne begære. Til jul og fødselsdage var det ligefrem svært at finde på gaver til dem, fordi de allerede havde det hele. På den måde opstod vores ønske om også at gøre noget for et barn, som ikke havde det lige så godt som vores børnebørn,” fortæller Ulla.

Ulla og Henrik Nielsen er blandt de 423 nordsjællændere, der i år kan fejre jubilæum som fadder hos SOS Børnebyerne. I alt er der 5202 faddere i Nordsjælland og 361 faddere i Hørsholm Kommune, der alle er med til at give forældreløse og udsatte børn en tryg opvækst i en SOS-børneby.

Indblik i et andet liv

Ulla og Henrik blev faddere for Kritika, hvis forældre ikke selv kunne tage sig af hende. Hvert år fik de tilsendt et nyt billede af Kritika, og to gange om året fik de brev fra børnebyen i Nepal.

Fadderbarnet Kritika er i dag flyttet fra børnebyen og er i ang med en uddannelse.

Fadderbarnet Kritika er i dag flyttet fra børnebyen og er i ang med en uddannelse. Foto: Ida Mørck

”Vi synes, det har været utroligt spændende at følge både vores fadderbarns opvækst, men også udviklingen i det land, hvor hun voksede op. Hvert år sendte vi julekort og fødselsdagskort til hende, og vi fik fine tegninger retur,” fortæller Ulla.

Kritika er i dag 29 år gammel og er flyttet ud af børnebyen. Hun bor i Nepals hovedstad Kathmandu, ikke langt fra børnebyen, hvor hun er vokset op, og besøger ofte sin SOS-mor. Hun har taget en bachelorgrad i udvikling af land- og udkantsområder og er i dag i gang med kandidaten. I dag er Henrik og Ulla Nielsen faddere for et nyt barn i Nepal.

Mere end 3200 danske SOS-faddere har jubilæum i år, hvilket svarer til, at de i 10, 15, 20, 25, 30, 40 eller 50 år fast hver måned har givet et bidrag til forældreløse og udsatte børn. I alt har mere end 40.000 danskere et fadderskab hos SOS Børnebyerne.

-fred.

Om SOS Børnebyerne

  • SOS Børnebyerne kan i år fejre 70 års jubilæum.
  • Organisationen arbejder i mere end 130 lande for at støtte familier og hjælpe udsatte børn.
  • Det koster 245 kr. om måneden at være fadder for et barn.
  • Læs mere på www.sosbørnebyerne.dk.

Publiceret 25 July 2019 08:00