"Jeg mener fortsat, at det foreslåede tofamiliehus på Hulsøvang er helt ødelæggende for naboerne og at der bør nedlægges et forbud mod byggeriet," siger Anne Ehrenreich (V). Arkivfoto

Overrasket Ehrenreich:

Det ændrer intet

"Hvad forvaltningen har sagt til bygherre er jeg ikke orienteret om, og det kan jeg derfor ikke stå til ansvar for," siger Venstre-politiker

Af
Fred Jacobsen

Venstres medlem af kommunalbestyrelsen og Miljø- og planlægningsudvalget (MPU), Anne Ehrenreich, er overrasket over oplysningen om, at tofamiliehusprojektet på Hulsøvang 20 i virkeligheden er det projekt på Strandvænget 21, som MPU reelt forkastede i april og igen i august 2018, da udvalget nedlagde § 14-forbud mod byggeriet.

"Jeg vidste ikke, at det er samme projekt. Det er jeg ikke blevet orienteret om," siger hun til Ugebladet.

Efter forbuddet fik bygherren, Zeus Ejendomme ApS, af kommunens administration oplyst, at der kunne gives tilladelse til byggeriet, hvis den lå på en større grund. Og grunden på Hulsøvang 20 er med sine 1260 kvadratmeter lige akkurat stor nok til, at projektet kan overholde kravet om højst 30 procent i bebyggelsesprocent, og kunne derfor 'flyttes' fra Strandvænget 21 til Hulsøvang 20.

På spørgsmålet, om det øger hendes forståelse for, at flertallet i kommunalbestyrelsen derfor ikke kan sige nej til byggeriet, siger Anne Ehrenreich:

"Det ændrer ikke min holdning. Jeg er klar over, at byggeriet overholder en bebyggelsesprocent på 30, men jeg mener fortsat, at det foreslåede tofamiliehus på Hulsøvang er helt ødelæggende for naboerne og at der bør nedlægges et forbud mod byggeriet," siger Anne Ehrenreich.

Men gør det ikke en forskel, at bygherren har fået den besked?

"Jeg gentager: Det ændrer ikke min holdning. Den slags oplysninger skulle forvaltningen have givet os. Hvad forvaltningen har sagt til bygherre er jeg ikke orienteret om, og det kan jeg derfor ikke stå til ansvar for."

Anne Ehrenreich mener, at det helt store problem i denne sag er, at lokalplanarbejdet er gået helt i stå på grund af den økonomiske genopretningsplan.

"Det er dybt problematisk," understreger Venstre-kvinden.

Anne Ehrenreich var den eneste i MPU's behandling af sagen 23. maj, der fastholdt, at der skal nedlægges et §14-forbud mod byggeriet. Og da hun kom i mindretal, valgte hun at tage sagen i kommunalbestyrelsen.

Her stemte 12 (syv konservative, tre socialdemokrater, LA's Jakob Nybo og partiløse Thorkild Gruelund) imod et forbud, seks fra Venstre og Dansk Folkepartis Glen Msadsen for.

Men fordi Thorkild Gruelund anses for at være inhabil i sagen, kommer Hulsøvang-sagen igen på byrådets dagsorden 26. august.

Hulsøvang 20

  • 23. maj 2019: Et flertal i Miljø- og planlægningsudvalget (MPU), Jan H. Klit (K), Charlotte Kirchheiner (K), Bent Fabricius (K) og Fritz Reuther (V) godkender byggeriet på trods af naboindsigelser. Anne Ehrenreich (V) stemmer for et § 14-forbud og tager sagen på i kommunalbestyrelsen.
  • 17. juni 2019: Med stemmerne 12 mod 6 afvises et § 14-forbud.
  • 1. juli 2019: Sagen skal gå om i kommunalbestyrelsen 26. august, fordi kommunen mener, at løsgænger Thorkild Gruelund ifølge styrelsesloven er inhabil. Det er kommunalbestyrelsen, der skal afgøre det spørgsmål.

Publiceret 30 July 2019 09:00