Ved Retten i Helsingør er en 53-årig mand fra Hørsholm idømt to års ubetinget fængsel for at have sexkrænket to piger gennem to år, mens han var kæreste med pigernes mor.

Ved Retten i Helsingør er en 53-årig mand fra Hørsholm idømt to års ubetinget fængsel for at have sexkrænket to piger gennem to år, mens han var kæreste med pigernes mor. Arkivfoto

To års fængsel til tidligere direktør:

Misbrugte kærestens børn

En 53-årig mand fra Hørsholm er fundet skyldig i seksuelle overgreb mod to mindreårige piger

Af
Morten Timm

Gennem to år har en tidligere direktør og selvstændig erhvervsdrivende mand fra Hørsholm stået bag seksuelle overgreb mod to mindreårige piger, der var henholdsvis under 12 og 15 år, mens overgrebene fandt sted.

Ved Retten i Helsingør er den 53-årige mand nu blevet idømt to års ubetinget fængsel. Han er dømt efter straffelovens §216 for andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 12 år samt et barn under 15 år samt for at have blufærdighedskrænket begge de to søstre.

Den 53-årige mand var i perioden kæreste med pigernes mor, hvor han under ferier og i sit hjem i Hørsholm har befølt dem længe og vedvarende under tøjet og på deres kønsdele samt smurt den yngste ind i creme efter bad.

Ifølge domsbogen afgav både den 53-årige pædofildømte og moren til de to piger forklaringer for lukkede døre, ligesom der blev afspillet videoafhøringer af de to søstres forklaringer.

Ældste datter tog afstand

Den 53-årige kan ifølge retsbogen ikke erkende grovheden i sigtelserne, dog vedgår han at have optrådt grænseoverskridende.

De seksuelle overgreb blev afdækket efter den ældste pige som 13-årig i efteråret 2018 begyndte at tage afstand fra den 53-årige, og da moren gik hende på klingen, fortalte hun om episoderne, der for hendes vedkommende havde stået på i perioden fra august 2016 til april 2018.

Lillesøsteren var bare otte år, da hun første gang blev misbrugt af den 53-årige. Det skete i sommeren 2017 og frem til oktober 2018 efter storesøsteren afslørede ham.

Under sagen har den 53-årige været mentalundersøgt, dog uden at det har givet anledning til yderligere foranstaltninger.

Erstatning til pigerne

Udover fængselsstraffen på to år skal han i en sexologisk og psykiatrisk behandling. Dertil er han dømt til at betale de to søstre henholdsvis 40.000 og 15.000 kroner i erstatning samt sagens omkostninger.

Den 53-årige har anket dommen fra Retten i Helsingør.

Han blev anholdt og sigtet 1. november 2018 og sad varetægtsfængslet frem til 1. december.

Foruden at have besiddet direktør og chefstillinger indenfor finans- og forsikringsbranchen har den dømte også været firmaejer med sin fraskilte kone, men har fra 2017 levet af sin formue.

Fra sit ægteskab har den 53-årige en søn og datter.

Publiceret 30 July 2019 09:50