Hørsholms nye specialskole - der er døbt Lundevejsskolen - har første skoledag på mandag 12. august

Hørsholms nye specialskole - der er døbt Lundevejsskolen - har første skoledag på mandag 12. august Pressefoto

Glæder sig til første skoledag:

Ny specialskole er klar til åbning

På mandag 12. august kan Hørsholm Kommune byde velkommen til den nye Lundevejsskolen, der samler børn og medarbejdere fra tre mindre specialtilbud

Et nyt skoleår står for døren, og det er ikke kun mange hundrede Hørsholmbørn, der i denne tid ser frem til deres første skoledag.

I Hørsholm Kommune tæller de også ned, for på mandag 12. august slås dørene op til kommunens femte skole.

"Netop i år er det helt særligt med åbningen af vores nye specialskole i Hørsholm - Lundevejsskolen,” siger børne- og skoleudvalgsformand Niels Lundshøj (S) i en pressemeddelelse.

Samling af mindre tilbud

Lundevejsskolen er en samling af Hørsholms tre mindre specialtilbud og special-SFO i ét nyt fælles skolemiljø med muligheder for at imødekomme de skiftende og forskellige behov hos børn med særlige behov.

Skolen bygger på et fælles pædagogisk grundlag og har samlet kompetencer og ressourcer under ét tag.

"Der har fra start været fokus på at indsatsen skulle ses som en investering og et kvalitetsløft af specialområdet for børn og unge i Hørsholm. Det glæder jeg mig over, at vi nu kan byde velkommen til," siger udvalgsformand Niels Lundshøj videre.

Børn og voksne er fulgt med

Børn og medarbejdere fra Slusen, Hjørnehuset, A-huset og Oasen er fulgt med over i den nye specialskole, og desuden starter flere nye børn på Lundvejsskolen.

"Forberedelserne til åbningen har stået på i et halvt år, og derfor er det en glædelig begivenhed at kunne byde børn og forældre velkommen i de nye rammer. Vi ser frem til at skabe en hverdag på skolen, hvor alle føler, at de hører til," fortæller skoleleder Thomas Nyborg.

Fakta

Om Lundevejsskolen

• Skoleleder: Thomas Løwe Nyborg

• 18 medarbejdere

• Plads til omkring 38-42 børn

• Tidligere specialtilbud: Slusen, Hjørnehuset, A-huset og Oasen

• Etableringen af Lundevejsskolen sker som et led i forbindelse med Hørsholm Kommunes langsigtede udviklings- og investeringsstrategi ’Velfærd frem for mursten’ under delprojektet ’Helhed i specialområdet’.

• Skolen ligger på Lundevej i Usserødkvarteret

Publiceret 05 August 2019 11:12