"Vi har før sagt nej til et fitnesscenter i stueetagen. Var det rigtigt? Måske vi skal tænke mere liberalt i gågade-foreningen, vurderer formand Thorkild Gruelund efter der med Paw Skos forestående lukning vil have flere tomme butikslokaler. Arkivfoto

Gågade-formand:

Umådeligt trist

Tiden er inde til at skrue ned for huslejen og tænke i andre baner og mere liberalt

Af
Morten Timm

For formand for Gågadeforeningen i Hørsholm, Thorkild Gruelund, kommer det som en slem overraskelse, at Paw Sko - efter 42 år i Hørsholm - lukker forretningen.

"Det er umådeligt trist at høre," er den første reaktion fra formanden, der allerede har noteret sig, at La Parfumerie er lukket og Change snart flytter ind i Midtpunkt. Og lokalet i gadeplan hos Nordea står ligeledes tomt.

"Det er store butikslokaler med mange kvadratmeter - og dyre lokaler. Jeg tror, at tiden er inde til, at udlejerne skruer ned for huslejerne, så vi ikke kvæler butikslivet og initiativet. Det er et stort problem," siger Thorkild Gruelund til Ugebladet.

"Kommer der færre kunder, så skal det betyde mindre i husleje," tilføjer han.

Der skal tænkes nyt

Gågade-formanden mener dog også, at tiden er inde til at tænke i nye og andre baner. Ikke mindst om hvem og hvilke butikker, der må være i gaden.

"Vi har før sagt nej til et fitnesscenter i stueetagen. Var det rigtigt? Måske vi skal tænke mere liberalt. Det er noget, vi må tale om i foreningen," lyder det videre fra Gruelund.

Der er også andre ting, der kan gøre det mere indbydende at komme i gågaden. Noget som elementært som sommerblomster, som var lovet ved gadens renovering, men som er sparet væk af kommunen.

Beplantningen i de runde bede med bænke på Apotekertorvet er for kedelig og uindbydende, mener gågade-foreningens formand Thorkild Gruelund.

Beplantningen i de runde bede med bænke på Apotekertorvet er for kedelig og uindbydende, mener gågade-foreningens formand Thorkild Gruelund. Foto: Morten Timm

"Bare se på de runde bede på Apotekertorvet. Det er for kedeligt, eller som der var en, der sagde: "De er grimmere end mit Sankthans-bål". Som handelsgade skal vi selvfølgelig op på dupperne, men vi kan ikke leve af at få lagt dyre granitfliser," fastslår Thorkild Gruelund og fortsætter:

"Den detailhandelsanalyse, som Hørsholm Kommune betaler 600.000-700.000 kroner for, giver ikke noget charme her i gågaden, og den fortæller os jo bare det, vi allerede godt ved. Det kan være fint for teoretikerne, men ikke for praktikerne," understreger han.

La Parfumerie lukkede pludselig i juli måned.

La Parfumerie lukkede pludselig i juli måned. Foto: Morten Timm

Publiceret 06 August 2019 15:30