På Fremtidsvej i DTU Science Park er Raundahl & Moesby totalentreprenør på at opføre nyt domicil for den danske virksomhed Delta Optical Thin Film.

På Fremtidsvej i DTU Science Park er Raundahl & Moesby totalentreprenør på at opføre nyt domicil for den danske virksomhed Delta Optical Thin Film. Pressefoto

International specialist bygger domicil i Hørsholm

Virksomheden Delta Optical Thin Film opfører 2.300 m² administrations- og produktsfaciliteter i DTU Science Park

Forskerparken i Hørsholm får i nær fremtid nye og flere beboere.

På Fremtidsvej i DTU Science Park har de internationale specialister i optiske filtre - det danske Delta Optical Thin Film (DOTF) - netop sat gang i opførelsen af et nyt domicil, som skal rumme både virksomhedens administration og produktionsfaciliteter med renrum.

Delta Optical Thin Film er blandt verdens førende indenfor fremstilling af optiske filtre, der leveres til producenter af optisk måleudstyr i hele verden.

Strenge krav til renhed

Deres nye domicil bliver på 2.300 kvadratmeter og består af en kvadratisk bygning i to etager, hvor stueplan skal huse produktionslokaler. Her bliver der meget strenge krav til partikelrenhed, og derfor opføres lokalerne som renrum med laboratorielignende forhold.

På bygningens første sal kommer kontorer, mødefaciliteter, kantine osv. Desuden etableres direkte over produktionen et 500 kvadratmeter stort teknikrum til blandt andet ventilationsanlæg og andre fintfølende procesinstallationer.

Arkitekterne Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet det nye firmadomicil med facader af sandwichelementer i grå nuance, som på førstesalen vil blive beklædt med trælameller.

Arkitekterne Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet det nye firmadomicil med facader af sandwichelementer i grå nuance, som på førstesalen vil blive beklædt med trælameller. PR-tegning

Byggeriet opføres med facader af sandwichelementer i grå nuance, som på førstesalen vil blive beklædt med trælameller. På en lukket facade mod et grønt skovareal placeres stort køle- og komfortanlæg.

Klar om et år

Bag domicil-byggeriet står Raundahl & Moesby som totalentreprenør, og de har netop taget hul på jord- og betonarbejdet i DTU Science Park i Hørsholm.

"Det bliver en meget spændende opgave for os, som vi ser frem til at løse. Der er tale om en højtspecialiseret produktion, som kræver helt særlige forhold, og denne bygning er skabt til lige præcis DOTFs helt særlige og unikke processer," fortæller projektudviklingsdirektør Sune Birk Kerndrup, Raundahl & Moesby, i en pressemeddelelse.

Arkitekt og ingeniør på projektet er henholdsvis Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma.

Efter planen kan Delta Optical Thin Film flytte ind i deres nye domicil om et år.

mt

Publiceret 07 August 2019 11:45