Iværksætter og erhvervsmand Martin Thorborg har selv oplevet at blive røvrendt af en dårlig betaler, og han står nu bag et system, der skal hjælpe unge virksomheder mod at ryge i samme fælde.

Iværksætter og erhvervsmand Martin Thorborg har selv oplevet at blive røvrendt af en dårlig betaler, og han står nu bag et system, der skal hjælpe unge virksomheder mod at ryge i samme fælde. Pressefoto

Få unge Hørsholm-virksomheder i problemer

En dårlig betaler kan være dødsstødet for iværksættere, advarer Martin Thorborg, der selv har prøvet det på egen krop. Nu har han lanceret vismarating.dk med analyser af virksomheders økonomi som en kærkommen hjælp

Blot 5,1 procent af de 708 selskaber, som er stiftet fra 2014-2018 i Hørsholm Kommune, er i økonomiske problemer. Det viser tal fra Iværksætterundersøgelsen 2019.

Til sammenligning var 7,5 procent af de unge selskaber – anpartsselskaber (ApS) og iværksætterselskaber (IVS) - på landsplan i økonomiske problemer. Det vil sige under konkurs, under tvangsopløsning eller under rekonstruktion.

Hørsholm kommer ind på 28. plads af landets 98 kommuner. Bedst står det til på Ærø, hvor kun 1,6 af de nystartede virksomheder har økonomiske problemer. Dårligst står det til i Albertslund, hvor procentandelen er oppe på 15,6.

Følte mig røvrendt

"Det er uundgåeligt, at nogle nystartede virksomheder kommer i økonomiske problemer," siger Martin Thorborg, der er direktør i regnskabsprogrammet Dinero, som udgiver Iværksætterundersøgelsen 2019 og har lanceret vismarating.dk, hvor man finder gratis analyser af danske virksomheders økonomi.

Formålet er at give iværksætterne de bedste muligheder for at klare sig godt og undgå de dårlige betalere, der hurtigt kan det svært for en ung virksomhed.

"Det har jeg selv oplevet. Vedkommende havde ikke en krone på lommen, men hyrede mig alligevel til et foredrag, og pengene kunne jeg se langt efter. Jeg følte mig røvrendt," oplyser Martin Thorborg i en pressemeddelelse.

mt

Publiceret 08 August 2019 06:00