Nordsjællands Politi vil de næste tre uger målrettet befinde sig på skoleveje især i morgentimerne, hvor fokus vil være på færdsel, da mange små og urutinerede trafikanter bevæger sig uvant rundt i trafikken.

Nordsjællands Politi vil de næste tre uger målrettet befinde sig på skoleveje især i morgentimerne, hvor fokus vil være på færdsel, da mange små og urutinerede trafikanter bevæger sig uvant rundt i trafikken. Arkivfoto: Morten Timm

Politiet advarer:

Skolestart med målrettet færdselskontrol

På mandag begynder Nordsjællands Politi en tre ugers målrettet færdselskontrol i Nordsjælland

Når klokken på mandag 12. august ringer ind til første skoledag på de fleste folkeskoler i Hørsholm og Nordsjælland, markerer det ikke kun begyndelsen på et nyt skoleår, men også begyndelsen på tre uger med målrettet færdselskontroller ved et hav af skoler og skoleveje.

Især i morgentimerne. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Fokus vil være på færdsel, da mange små og urutinerede trafikanter, der bevæger sig uvant rundt i trafikken. Det gælder ikke mindst bilernes hastighed, sikkerhedssele etc.

"Det er selvsagt vigtigt at være en betænksom trafikant alle vegne, men især på skolevejene er der mange nye trafikanter, vi alle skal vise særligt hensyn til. Det skal vi både for trafiksikkerhedens skyld, men også fordi børnene lærer, hvordan de bør gebærde sig i trafikken ved at kigge på os voksne," fortæller politikommissær Nick Gall fra Nordsjællands Politi.

Læg mobilen væk

Netop det, at børnene efterligner og lærer af de voksne, er noget, Nick Gall håber på, forældre og andre voksne vil huske på, når de færdes i trafikken.

"Børn gør jo ofte, hvad vi voksne gør frem for, hvad vi siger. Derfor er det vigtigt, at vi voksne er gode forbilleder, og i trafikken betyder det blandt andet, at mobiltelefonen bliver pakket væk. Mange voksne har svært ved at koncentrere sig om trafikken og telefonen på samme tid, selv når turen bare er på gåben, og selvsamme kunnen har børn naturligvis endnu sværere ved. Så læg din egen telefon fra dig og få børnene til at lægge deres telefon i skoletasken, når de færdes i trafikken," lyder rådet fra Nick Gall.

Håber på få bøder

Politikommissæren glæder sig til skolestart og færdselskampagnen, hvor de ofte møder en masse glade forældre og forventningsfulde elever i alle aldre.

"Jeg håber på, at vi ikke får behov for at hive bødeblokken op ad lommen særlig mange gange, for vores mantra er, at vi hellere vil have bidrag til færdselssikkerheden end til bødekassen. Når det er sagt, så har vi den selvfølgelig med, hvis vi skulle se nogle overtrædelser," slutter han pressemeddelelsen.

mt

FAKTA

Politiindsatsen de næste tre uger vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på:

• Bilernes hastighed

• Om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele

• Om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele

• Forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne

• Skolepatruljernes arbejde

Publiceret 09 August 2019 09:00