"Jeg forstår ikke, hvordan man kan gøre sådan noget," siger Hanna Møller, Hørsholm, der i mandags blev udsat for hærværk på sin nye VW Up, da hun lige skulle ind i Matas i Kongevejscentret. Foto: Morten Timm

Udsat for hærværk:

Hanna fik ridset sin bil ved højlys dag

Hanna Møller fik ødelagt metallakken på sin nye VW Up, da hun parkerede ud for Matas i Kongevejscentret

Af
Morten Timm

En flere meter lang dyb ridse fra bilens højre fordør til bagklappen plus en ridse på venstre bagskærm.

Det var det syn, der mødte Hanna Møller fra Hørsholm, da hun i mandags efter et kort besøg hos Matas i Kongevejscentret kom ud til sin nye blå VW Up, som hun havde parkeret lige ud for forretningen.

"Jeg blev meget ked af det, da jeg så det," fortæller Hanna Møller, og den ældre kvinde er ikke et sekund i tvivl om, at det er en bevidst handling, hvor personen - med en nøgle eller anden spids genstand - har gået langs bilen og rundt om bagenden for igen at ridse metallakken på den anden side.

Fra midt på fordøren i højre siden og hele vejen til bilens bagklap er der lavet en lang dyb ridse, som kræver en omlakering på værkstedet.

Fra midt på fordøren i højre siden og hele vejen til bilens bagklap er der lavet en lang dyb ridse, som kræver en omlakering på værkstedet. Foto: Morten Timm

Og så ved højlys dag. Klokken var 13.23, mandag 5. august, da hun betalte for sine varer i Matas. Hun havde kun været væk fra sin bil i få minutter.

"Jeg forstår slet ikke, at nogen kan gøre sådan noget. Det kan man ikke være bekendt," siger en ærgerlig Hanna Møller, der kun har haft bilen i et halvt år gammel og kørt 3.000 km, og i hendes alder var det planen, at det skulle være den sidste bil.

Efter at have rundet bagenden er hærværksmanden fortsat med at ridse bilen på den venstre bagskærm.

Efter at have rundet bagenden er hærværksmanden fortsat med at ridse bilen på den venstre bagskærm. Foto: Morten Timm

Selvrisiko og lånebil

Hun har anmeldt hærværket til politiet og har været forbi sit værksted. De skal have vognen i en uge, og Hanna Møller er afhængig af sin bil og får svært ved at undvære den i så lang tid.

"Udover min selvrisiko på 2.600 kroner, så skal jeg ud at betale 260 kroner pr dag for en lånebil. Det er mange penge for mig," siger den triste bilejer, der har spekuleret på om hun har gjort nogle sure - og det derfor var en hævn.

"Desværre var der ingen, der så det ske, men der var en mand, som kom hen til mig og sagde, at jeg altså holdt helt fint med lige meget plads på hver side til parkeringsstregerne. Så jeg har ingen forklaring på, hvorfor det skulle gå ud over min bil," fortæller Hanna Møller.

Hanna Møller er en ældre dame, der har brug for sin bil for at komme rundt i det daglige. Udover ærgrelsen over, at bilen er blevet udsat for hærværk, skal hun undvære den i en uge og selv betale for en lånebil.

Hanna Møller er en ældre dame, der har brug for sin bil for at komme rundt i det daglige. Udover ærgrelsen over, at bilen er blevet udsat for hærværk, skal hun undvære den i en uge og selv betale for en lånebil. Foto: Morten Timm

Hun håber, at der måske er nogle, der alligevel har bemærket noget. De kan i givet fald kontakte Ugebladet på mail: redaktionen@ugebladet.dk - så videregives oplysningerne til den uheldige VW Up-indehaver.

Publiceret 10 August 2019 09:00