Færre og færre kunder samtidig med et stigende huslejetryk får nu Paw Sko til at lukke deres store forretning i Hørsholm efter 42 år.

Færre og færre kunder samtidig med et stigende huslejetryk får nu Paw Sko til at lukke deres store forretning i Hørsholm efter 42 år. Foto: Morten Timm

Paw Sko-ejer:

Tror ikke mere på, at der kommer gang i gaden

De mange dagligvarebutikker udenfor bymidten svækker handelslivet, mener Jan Wentzel, ejer af Paw Sko-kæden

Af
Morten Timm

"Alle kan se og mærke, at kundetrafikken og intensiteten i bymidten i Hørsholm har været faldende. Og vores tillid til, at der kommer gang i gaden, er sluppet op. Vi kan ikke se, at det kan vende".

Sådan lyder det fra Jan Wentzel, ejer af Paw Sko-kæden, efter Ugebladet i sidste uge kunne fortælle, at han har valgt at lukke forretningen i Hørsholm efter 42 år.

"Vi har været langmodige med beslutningen om at lukke Paw Sko, men det har længe været to modsatrettede kurver: Stigende husleje og faldende kundetrafik. Renoveringen af Hovedgaden med ny belægning gav også et kundedræn, som ikke er kommet igen," fastslår han og tilføjer:

"Vi er kede af, at vi ikke kan fortsætte. Allermest berører det mig, at det rammer vores medarbejdere."

For mange dagligvarebutikker

Jan Wentzel, der driver 17 Paw Sko-butikker rundt om i Danmark, mener, at der er behov for en ny og stærk politik for at skabe forretningsaktiviteter i bymidten.

"Efter min vurdering er der to ting, der betyder meget for detailhandlen, og det er, at der etableres dagligvarebutikker udenfor bykernen, plus det generelle høje antal af dagligvarebutikker. Begge dele er udtalt i Hørsholm, men det svækker altså handelslivet i bymidten," siger Jan Wentzel til Ugebladet. Han er ærgerlig over, at de skuffer deres kunder.

"Vi er super stolte af at have betjent Hørsholm i så mange år, og vi håber at kunne betjene dem i Lyngby Storcenter fremover," slutter han.

Paw Sko indleder i dag ophørsudsalg i Hørsholm, men det er ikke oplyst, hvornår forretningen har sidste åbningsdag. Dog at det ikke bliver på denne side af nytår.

Publiceret 13 August 2019 11:12