Underskriftindsamling i protest mod kæmpehuse i Rungsted:

Det vælter ind med opbakning

Naboerne til det omstridte Hulsøvang 20-projekt har startet underskriftindsamling med 'nej' til kæmpehuse og krav om at færdiggøre lokalplan

Af
Morten Timm

Der lyder et stadig større og større 'nej' til kæmpehuse i Rungsted-området.

På under to uger har 564 personer skrevet under på underskriftindsamlingen, som naboerne til det omdiskuterede dobbelthus-byggeri på Hulsøvang 20 i Rungsted har sat i gang.

Initiativtagerne til underskriftindsamlingen er Lone og Lars Falbe-Hansen, Trine og Peter Højgård, Dorte og Jon Brüel, og de glæder sig over den meget store opbakning på så kort tid.

"Det viser jo, at der er en massiv modstand hos folk," siger Lars Falbe-Hansen.

Underskriftindsamlingen er både en protest mod at der opføres alt for store private boliger og et krav til Hørsholm Kommune om at færdiggøre den igangsatte lokalplan for området, som ikke tillader store dobbelthuse og andre monstrøse villaer.

18 vinduer mod dig - nej

Vil du have et kæmpehus som nabo? 8,5 meter højt, 376 m² stort og med 18 vinduer vendende mod dig!Nej, vel?

Sådan skriver de seks initiativtagere til underskriftindsamlingen, som de blandt andet har lagt ud på sitet skrivunder.net - du finder den HER

"Hvis lokalplanen kan færdiggøres inden for 12 måneder, kan Hørsholm Kommune nedlægge et såkaldt §14 forbud og vi kan undgå disse store byggeri. Det håber og tror vi at kunne opnå, hvis vi er nok, der bakker op og stiller krav," lyder opfordringen videre.

Ellers kan alle borgere i området risikere den samme udvikling på deres nabogrund, advarer de seks borgere bag underskriftindsamlingen.

Ny politisk behandling

Efter sagen om Hulsøvang 20 første gang blev behandlet i Hørsholm Kommunalbestyrelse i foråret blev det slået fast, at løsgænger Thorkild Gruelund var inhabil, da han allerede i en privat sag lå i forhandlinger med den lokale entreprenør bag planerne om at opføre det 376 m² store og 8,65 meter høje dobbelthus, Jesper Vissing.

Derfor skal sagen genbehandles på det kommende kommunalbestyrelsesmøde mandag 26. august. Hele byrådet har i dag torsdag afholdt et temamøde om sagen, hvor politikerne er præsenteret for de forskellige løsningsmodeller, så de er klædt på til den afgørende politiske behandling.

Lokalplaner i bero

Hørsholm Kommune har i nyere tid ikke brugt penge på at få udarbejdet lokalplaner. Flere partier, herunder Konservative og Venstre, gik i 2017 til valg på at få sat gang i lokalplan-arbejdet for Rungsted, der kunne sætte en stopper for de meget store private boligprojekter, der er skudt op rundt omkring, og til store gene for naboerne.

Foruden Hulsøvang gælder det fx byggeriet på Skovvænget i Folehavekvarteret, på hjørnet af Kildevej og Engvej.

Grundet Hørsholm Kommunes dårlige økonomiske situation og manglende personaleressourcer blev det lovede lokalplan-arbejde ikke sat i gang.

Publiceret 15 August 2019 12:20