Dansk Folkepartis Glen Madsen har fortrydt sit tweet, men kritikken af ham og den forkerte sammenblanding med terrorangrebet i Norge bliver ved med at florere på Facebook.

Dansk Folkepartis Glen Madsen har fortrydt sit tweet, men kritikken af ham og den forkerte sammenblanding med terrorangrebet i Norge bliver ved med at florere på Facebook. Arkivfoto

Shitstorm efter våbenselfie:

Glen Madsen får hjælp fra uventet kant

"Ikke fair at lyve," skriver debatredaktør på Weekendavisen, Søren Villemoes, på Facebook om shitstormen mod den lokale DF-politiker

Af
Morten Timm

DF-politikeren Glen Madsen, Hørsholm, har med garanti ikke haft den sjoveste uge efter han havnede midt i noget af en shitstorm på de sociale medier og efterfølgende er blevet politianmeldt.

En voldsom kritik - ikke mindst i muslimske kredse - væltede ned over lokalpolitikeren, fordi han på Twitter postede et 15 år gammelt foto af sig selv i soldateruniform med et halvautomatisk våben i favnen og ordlyden "Til forsvar mod islamister'.

Ifølge ham selv var torsdag 8. august det lagt ud i en helt anden sammenhæng, men selv om han fortrød og fjernede sit opslag efter kun 15 minutter, var det allerede delt i forskellige fora. Og efter et weekendens moské-angreb i Norge eksploderede det pludselig på Facebook, hvor det blev set som en hån og trussel mod de muslimske samfund.

Glen Madsens opslag på Twitter torsdag 8. august og som han fjernede igen efter 15 minutter.

Glen Madsens opslag på Twitter torsdag 8. august og som han fjernede igen efter 15 minutter.

Det blev videredelt med en tekst om, at det var slået op efter angrebet i Norge, selvom Glen Madsen tweetede tre døgn før og forlængst havde fjernet det - og siden har undskyldt og beklaget det.

For den heftige debat er fortsat på Facebook - bl.a. hvor DF'eren er sat sammen med den norske massemorder Anders Breivik i et opslag - men nu får han hjælp fra en uventet kant.

Spreder løgn

Søren Villemoes, debatredaktør på Weekendavisen, har nemlig skrevet et længere indslag på sin Facebook-profil, hvor han beskylder en af de mest markante Glen Madsen-kritikere, Saif Shah Muhammad, for at sprede løgn.

Søren Villemoes indleder med: "Her er et billede af en løgner..." og gør i sit opslag opmærksom på, at Saif Shah Muhammad de sidste par dage har spredt en løgnagtig historie i diverse muslimske Facebook-grupper. Netop at Glen Madsen skulle have lavet sit opslag som reaktion på terrorangrebet i Norge.

"Men Madsens opslag blev lagt op tre dage før angrebet. Det skete i soldaritet med Alex Vanopslagh og den fjollede historie om billedet af ham med en pistol," understreger Weekendavisens debatredaktør og påpeger videre:

"Det er helt fair, hvis man finder Madsens opslag umorsomt, problematisk eller måske endda usympatisk. Men det er ikke fair at lyve..."

Søren Villemoes oplyser, at han har gjort Saif opmærksom på det, men hver gang er hans kommentarer blevet slettet, ligesom han er blevet blokeret i flere muslimske grupper.

"Saif ønsker formentlig at sprede frygt blandt danske muslimer. Måske fordi han gerne vil gøde en konflikt mellem danskere og muslimer? Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at Saif er en løgner. Det ved I også nu," slutter debatredaktøren.

Publiceret 16 August 2019 18:00