Yoga for gravide har specielt fokus på at styrke musklerne og forbygge smerte under fødslen. Foto: Oliver G. Hoffmeyer

Yoga for gravide har specielt fokus på at styrke musklerne og forbygge smerte under fødslen. Foto: Oliver G. Hoffmeyer

Yoga for hele familien

Børn helt ned til halvandet år er velkomne hos Yogafamilien

Af
Pia Haabegaard

Hørsholm har fået et nyt spændende tilbud til alle, der er interesserede i en aktiv fritid.

Yogafamilien har nemlig slået sig ned i byen og tilbyder yoga for alle fra vugge til grav. Helt ned til børn på kun halvandet år!

Bedre kammerater

Line Valentina Christiansen, der er den ene ud af de to yogalærere, står for yoga for de helt små, og hun forklarer, at yoga for små børn er utrolig givende og udviklende.

Når man dyrker yoga, er der helt frit valg

”Der er lavet studier på Syddansk Universitet om yoga for små børn. Når de dyrker yoga bliver de bl.a. bedre kammerater, fordi der ikke er noget konkurrenceelement i yoga. De skal ikke måle sig op mod hinanden, og på den måde bliver det sociale i gruppen forstærket, fortæller Line Valentina Christiansen.

Ingen krav til barnet

Hun fremhæver også, at yogaen styrker barnets nysgerrighed. ”Når man dyrker yoga, er der helt frit valg. Barnet kan også nøjes med bare at kigge med, der er ingen krav, og der skal ikke opfyldes nogen forventninger.

Den proces fremmer barnets nysgerrighed. Det får barnet til at overveje, hvad det kan, og hvad det har lyst til. Det skaber simpelt hen en sund nysgerrighed og selvaccept, siger Line Valentina Christiansen, der desuden fremhæver, at yogaøvelser for børn også kan styrke deres indlæringsevne.

Yoga for gravide

Yogafamiliens anden lærer er Camilla Lund, der ikke bare er uddannet yogalærer, hun er også jordemoder. Hun er specialist i yoga for gravide.

Kvinden skal møde alt under fødslen med glæde og nysgerrighed

”Jeg elsker gravide, og jeg har en utrolig stor tålmodighed. Der er plads til alle spørgsmål og al tvivl på mine hold”, fortæller hun.

Forebygger smerte

Hendes yogaøvelser for gravide har specielt fokus på at styrke musklerne og forbygge smerte under fødslen.

”Jeg lærer dem om forskellige fødeteknikker, så de selv bliver i stand til at føde. Hvordan de trækker vejret, hvordan de tackler smerte og hvordan de bruger kroppen til at føde.

Fødsel med glæde

En vigtig del af undervisningen er også, hvordan den fødende kvinde tackler udfordringer. Det kan ske, at det bliver nødvendigt med et drop eller en epiduralblokade, og her er det vigtigt, at det ikke opleves som et nederlag. Kvinden skal møde alt under fødslen med glæde og nysgerrighed”, fremhæver Camilla Lund, der også går meget op i, at der er et godt og trygt nærvær i yogagruppen.

Ud over yoga for børn og gravide, tilbyder Yogafamilien også andre hold, bl.a. for mennsker med særlige behov.

Yogafamilien holder til i lokaler på Ved Klædebo 9 i Hørsholm.

Publiceret 17 August 2019 08:00