Thorkild Gruelund (Udenfor partierne) bruger sin initiativret til fremme arbejdet med udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde.

Thorkild Gruelund (Udenfor partierne) bruger sin initiativret til fremme arbejdet med udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde. Foto: Morten Timm

Gruelund foreslår et særligt udvalg for Rungsted Stationsområde

Med det videre arbejde med udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde mener byrådsmedlem Thorkild Gruelund, at et §17, stk. 4-udvalg vil kunne styre udviklingen

Af
Morten Timm

Inspireret på borgermødet i sidste uge om udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde foreslår kommunalbestyrelsesmedlem Thorkild Gruelund (UP) nu, at der nedsættes et Rungsted Stationsområde-udvalg til den videre proces.

Han benytter sin initiativret og rejser forslaget på mandagens kommunalbestyrelsesmøde.

"Da en borger spurgte ind til de enkelte politikeres holdning til bevaring af facaden på Fritidshuset, blev jeg inspireret af kommunens tidligere brugte udvalgsmodel," oplyser Thorkild Gruelund.

Der er tale om et såkaldt §17, stk. 4-udvalg, som man kender fra det tidligere Ældreudvalg og det nuværende Tryghedsudvalg.

Selv om Økonomiudvalget har godkendt en udviklingsplan for Rungsted Kyst stationsområdet, er der stadig et utal af uafklarede spørgsmål, mener Gruelund.

Øget fælles forståelse

Ved at etablere et §17 stk. 4 udvalg vil en gruppe politikere, interessenter og almindelige borgere få mulighed for at fordybe sig særligt i fremtiden for det område. Og alle udvalgsmedlemmer arbejder på lige fod

"Netop Ældreudvalget var et godt eksempel på en bred ejerfornemmelse til den udformede ældrepolitik blandt politikere og interessenter. En øget fælles forståelse," mener Thorkild Gruelund.

Hvordan styrer vi udviklingen? Vi ønsker en rammegivende lokalplan for Fritidshuset. Kunne det også være aktuelt for de DSB ejede arealer, så DSB ret præcist ved, hvad vi vil tillade på områderne? Fremtiden for parkering i stationsområdet? Skal vi fastholde Rungsted Kyst station som et trafikknudepunkt.

Det er nogle af de spørgsmål, Gruelund vurderer, et Rungsted Stationsområde-udvalg kunne tage sig af.

Andre emner er, hvordan en børneinstitution på Rungsted Skoles matrikel kan indpasses bygningsmæssigt og trafikalt. Kan den institution overhovedet være for vuggestuebørn?, som en pensionerede psykolog rejste på sidste uge borgermøde.

Bud på en formand

Thorkild foreslår endvidere at lade Jan Klit (K), formand for Miljø- og Planlægningsudvalget, besætte formandsposten. Alternativt Bent Fabricius (K) eller Venstres Anne Ehrenreich.

Udover fem-seks politikere mener Gruelund, at udvalget skal have repræsentanter fra nabo-grundejerforeninger, bestyrelsen for Rungsted Skole og Ulvemosehuset, Rungsted Golf Klub, samt mindst tre-fire almindelige borgere - heraf helst også et par borgere, som bor et andet sted i kommunen end Rungsted.

Publiceret 20 August 2019 17:00