Udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde er inde i sin afgørende fase, nu hvor det politisk er besluttet at bevare Ulvemosehuset (forrest til højre) som daginstitution og sætte til Fritidshuset (ved siden af) til salg med rammegivende lokalplan for en køber.

Udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde er inde i sin afgørende fase, nu hvor det politisk er besluttet at bevare Ulvemosehuset (forrest til højre) som daginstitution og sætte til Fritidshuset (ved siden af) til salg med rammegivende lokalplan for en køber. Dronefoto: Søren Hempel

Borgere roser Rungsted-beslutninger:

Men vær meget præcis i udbud

For første gang i den langstrakte diskussion om udviklingen af Rungsted Kyst Stationsområde blev de politiske beslutninger kaldt kloge og modige. Men de er ikke i mål endnu

Af
Morten Timm

Omkring 65 borgere var torsdag samlet til det nu femte borgermøde om den meget omdiskuterede udviklingsplan for Rungsted Kyst Stationsområde, hvor de allerførste konkrete hegnspæle i planen blev lagt frem.

Og for første gang i den efterhånden lange ørkenvandring, processen har været, og som de radikales Henrik Klitgaard kaldte den, var der ros til politikerne for de beslutninger et enigt Økonomiudvalg besluttede lige før sommerferien.

Nemlig bevarelsen af Ulvemosehuset uden yderligere tilbygning - og i stedet opførelsen af en ny daginstitution på Rungsted Skoles område.

Derimod var modtagelsen hos borgerne lidt mere lunken for beslutningen om at sætte Fritidshuset til salg i et offentligt udbud, dog med en rammegivende lokalplan for matriklen. Flere udtrykte tvivl om, man politisk ville stille de nødvendige krav og betingelser i sådan en rammelokalplan.

Vi har fået tæsk

"For I bestemmer selv. Det er bare et spørgsmål om, hvad I får i pris," sagde Morten Eldrup fra Rungsted Golf Klub og en af de meget ivrige deltagere i hele debatten om udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde.

"I sætter rammerne, og I bestemmer om der skal være et højhus. Men jeg håber, at I skriver ind, at Fritidshusets facade ud mod stationen skal bevares - og det bliver samme bygningsmasse. Håber I tager en ligeså klog og modig beslutning som I gjorde med Ulvemosehuset," sagde han til de fremmødte politikere, der talte Konservative, Venstre, Socialdemokratiet og Radikale.

På det femte borgermøde om udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde deltog 65 borgere. Det blev afholdt torsdag i kantinen på Hørsholm Rådhus.

På det femte borgermøde om udviklingsplanen for Rungsted Kyst Stationsområde deltog 65 borgere. Det blev afholdt torsdag i kantinen på Hørsholm Rådhus. Foto: Morten Timm

Det historiske kulturmiljø skal bevares, og det kan være svært at vurdere, hvornår der bliver overbygget

Arkitekt og forhenværende kommunalbestyrelsesmedlem Morten Ulf Jørgensen understregede også vigtigheden af, at man både i udbud og i rammelokalplan skal være meget præcis.

"Det historiske kulturmiljø skal bevares, og det kan være svært at vurdere, hvornår der bliver overbygget," sagde Morten Ulf Jørgensen.

Selvom udbuddet af Fritidshuset ikke er politisk diskuteret endnu ville borgmester Morten Slotved (K) gerne berolige forsamlingen.

"Vi er ikke på vej til at lave noget stort byggeri her".

Vi har fået tæsk, og vi har stadig blå mærker. Så vi har forstået det

Thorkild Grueland (Udenfor Partierne - UP) lod også borgerne forstå, at politikerne for længst er begyndt at lytte.

"Vi har fået tæsk, og vi har stadig blå mærker. Så vi har forstået det, og det er derfor vi laver denne rammegivende lokalplan," sagde han.

Fortjener sundhedshus

Et gennemgående ønske for det fremtidige projekt for Fritidshuset og matriklen er et sundhedshus.

"Vi betjener 5.500 borgere i Rungsted, og de fortjener et sundhedshus, hvor vi kan samarbejde på tværs på af sundhedsfaglige område," sagde Lotte Bang, praktiserende læge i Rungsted.

Også her var der politisk forståelse.

"Venstre vil heller ikke være med til at give det frit. Det skal passe ind i området, og vi har også stor sympati for et læge- og sundhedshus," replicerede Anne Ehrenreich (V).

Kan ikke vente

Der blev dog puttet malurt i bægeret undervejs. De økonomiske aspekter og ikke mindst DSB, der ejer fire af de syv omhandlende områder i planen.

Borgmester Morten Slotved byder velkommen til det femte borgermøde om udviklingen af Rungste Kyst Stationsområde med sine politiske kollegaer, fra venstre: Svend Erik Christiansen (S), Henrik Klitgaard (R), Anne Ehrenreich (V) og Thorkild Gruelund (UP).

Borgmester Morten Slotved byder velkommen til det femte borgermøde om udviklingen af Rungste Kyst Stationsområde med sine politiske kollegaer, fra venstre: Svend Erik Christiansen (S), Henrik Klitgaard (R), Anne Ehrenreich (V) og Thorkild Gruelund (UP). Foto: Morten Timm

De Radikales Henrik Klitgaard påtog sig flere gange rollen med at gøre de fremmødte borgere opmærksom, at salget af Fritidshuset skal finansiere den nye daginstitution. Ellers hænger det ikke sammen.

"Ja, det har været lidt af en ørkenvandring at nå her til. Men styrken er, at vi er blevet enige politisk. Svagheden er, at vi ikke kan finansiere en ny daginstitution," sagde Klitgaard indledningsvis.

Styrken er, at vi er blevet enige politisk. Svagheden er, at vi ikke kan finansiere en ny daginstitution

Socialdemokratiets Svend Erik-Christiansen lod også borgerne vide, at kommunen ikke kan vente med en daginstitution.

"Børnefamilierne står allerede og banker på. Vi kan ikke vente til børnene er blevet 14-15 år," sagde han.

Skuffelse hos DSB

Birgit Rasmussen spurgte ind til det andet ømme punkt; de DSB-ejede områder. Hvordan går samarbejdet her, ville hun vide.

"Vi er ikke på vej til en aftale," kunne borgmester Morten Slotved godt afsløre og understregede, at Hørsholm Kommune skal godkende deres eventuelle projekter. DSB har også tidligere lavet en forhåndskontrakt med Bonava om boligbyggeri på østsiden af banen.

"Det har været en lang proces, og jeg kan sige, at DSB-direktøren ikke var tilfreds - nok mere sur og skuffet - efter vores sidste møde," oplyste borgmesteren.

Det har været en lang proces, og jeg kan sige, at DSB-direktøren ikke var tilfreds

Det er muligt for borgerne at komme med input og kommentarer til udviklingsplanen frem til torsdag 29. august. Herefter fortsætter den politiske proces med og en forventelig vedtagelse af planen om halvanden måneds tid.

Løsgænger Thorkild Gruelund har efter torsdagens borgermøde og forud for mandagens kommunalbestyrelsesmøde 26. august stillet et initiativsforslag om at nedsætte et Rungsted Stationsområde-udvalg.

Et såkaldt §17 stk. 4- udvalg i stil med Tryghedsudvalget og Ældreudvalget.

Publiceret 20 August 2019 08:00