De farvestrålende tasker er alle unikke og findes kun i ét eksemplar. Foto: Søren Hempel

De farvestrålende tasker er alle unikke og findes kun i ét eksemplar. Foto: Søren Hempel

Evas niche:

Gamle sejl bliver til unikke tasker

Eva Landmark Knudsens enestående genbrugstasker kan ses til Rungsted Havnefest

Af
Pia Haabegaard

Er du træt af klima-uvenlige plastikposer? Og vil du gerne transportere dine indkøb og dit habengut mere miljøvenligt og samtidig personligt og flot?

Så har Eva Landmark Knudsen fra Kokkedal udviklet en unik, bæredygtig og enestående taske, der er syet af aflagte sejl fra surfboards, joller og sejlbåde. Ikke én eneste af de originale tasker er ens, og de kan bl.a. ses på hendes udstilling ved Rungsted Havnefest i weekenden den 24. og 25. august.

Fik mandens sejl

”Jeg fik ideen sidste sommer om at genbruge aflagte windsurfer- og jollesejl og sy dem om til sailbags, som jeg kalder dem. Jeg startede med min mands surfersejl, som havde ligget på loftet i 20 år. Jeg fik lov til at klippe det i stykker og lave tasker af det, og så lagde jeg fotos af dem på facebook”, fortæller Eva Landmark Knudsen, der fik en overvældende respons på sit opslag.

Materialet er både praktisk, vandtæt og meget hårdført

”Jeg fik rigtig mange positive henvendelser, og det gav mig blod på tanden. Så jeg begyndte at skabe kontakter både på facebook og via andre kanaler, og jeg har modtaget rigtig mange sejl i løbet af det første år”, siger Eva Landmark Knudsen.

Eva Landmark Knudsen syr taskerne hjemme i sit køkken. Foto: Søren Hempel

Eva Landmark Knudsen syr taskerne hjemme i sit køkken. Foto: Søren Hempel

Veneration for sejl

Når hun kan skaffe så mange aflagte sejl, skyldes det, at mange surfere ikke nænner at smide deres gamle sejl ud, når de anskaffer sit et nyt. De lægger det ind på hylden, hvor det så kan minde dem om de oplevelser, de har haft med sejlet. Præcis som hendes mand, der nu er gået over til racercykling.

Alle sailbags får et unik udtryk, da jeg har fokus på at anvende de enkelte detaljer fra hvert sejl

”Jeg giver sejlene nyt liv ved at genbruge dem og sy dem om til en praktisk og unik sailbag, som kan anvendes til alt muligt lige fra strandtaske, weekendtaske til dynen, indkøb eller transport og opbevaring af surf- og sejlerudstyr. På samme måde som mange bruger IKEA´s store, blå poser, siger Eva Landmark Knudsen og fortsætter:

Detaljerige tasker

”Alle sailbags får et unik udtryk, da jeg har fokus på at anvende de enkelte detaljer fra hvert sejl - som et nummer, et logo eller en farvekombination. Mit genbrugskoncept er at jeg bytter et sejl med en taske, og så sælger jeg resten af de tasker, jeg kan få ud af sejlet. Det er nødvendigt med denne byttehandel, da jeg bruger rigtig meget tid på at sy taskerne.

Jeg syr primært større skuldertasker med en solid bomuldshank, og af de sidste sejl rester syr jeg toilettasker og punge med lynlås. Materialet er både praktisk, vandtæt og meget hårdført”, fortæller hun.

Et sejl rækker til tre-fire tasker. Foto: Søren Hempel

Et sejl rækker til tre-fire tasker. Foto: Søren Hempel

Lokale sejl

Eva Landmark Knudsen har modtaget mange sejl fra de lokale sejlklubber. Således har Nivå Surfklub doneret sejl, ligesom Optimistklubben i Rungsted Havn har bidraget med adskillige sejl.

Mit genbrugskoncept er at jeg bytter et sejl med en taske

Hun har også modtaget hele otte sejl fra en surferklub i Jylland, så der er masser af materiale til nye tasker. Hvert sejl har materiale nok til tre-fire store sailbags, og så kan resterne bruges til de små tasker og punge.

Seneste 'fangst' er et sejl fra Lynæs, der nu skal renses og tørres, før det bliver til tasker. Foto: Søren Hempel

Seneste 'fangst' er et sejl fra Lynæs, der nu skal renses og tørres, før det bliver til tasker. Foto: Søren Hempel

Bestillings-tasker

En af de næste store begivenheder i sailbag-eventyret er deltagelse i WATERZ, der er Skandinaviens største vandsportsfestival i Hvide Sande fra den 6. til den 8. september. Her var Eva Landmark Knudsen med for første gang sidste år, og det udløste en invitation til at deltage igen i år.

”Jeg solgte pænt med tasker, og så sad jeg med min symaskine og syede tasker på bestilling. Det var rigtig sjovt”, fortæller hun.

Hobbyprojekt

Foreløbig drives Sailbags by Landmark, som projektet er navngivet, som et hobbyprojekt.

Eva Landmark Knudsen har i 20 år arbejdet indenfor marketing projektledelse, og i dag er hun senior projektleder i Coops centrale marketingsafdeling.

Publiceret 21 August 2019 07:30