Se billeder og video:

Havnen festede i tre dage

Omkring 8.000 nød årets Rungsted Havnefestival i sol og sommervejr

Af
Morten Timm

"En fed fest med det bedste vejr, og den mest besøgte nogensinde."

Sådan indrammer Ulla Joensen, koordinator og programansvarlig for Rungsted Havnefestival, selv weekendens store begivenhed.

Hun anslår, at der over de tre dage har været i omegnen af 8.000 mennesker på havnen fra fredag eftermiddag, hvor startskuddet lød med Ankers Tivoli og musik og til afslutningen søndag med Gurli Gris for børnene.

Ulla Joensen er både meget glad og meget tilfreds med afviklingen af årets havnefestival, men noterer også et stort fællesskabet for arrangementet.

"Det var mere end nogensinde en fælles fest, hvor der virkelig er blevet løftet i flok for at få stablet det på benene. Nu håber vi så, at Hørsholm Kommune vil hjælpe og støtte os lidt til næste år," siger Ulla Joensen.

Sussie & Leo et hit

Fra start til slut var havnefestivalen badet i sol og varme. Søndag måske et par grader for meget til den varme side, men et helt fantastisk vejr, som vi ikke kunne have ønsket os bedre," fastslår festivalkoordinatoren.

Udover et spækket program med aktiviteter, underholdning og optræden var havnemarked på promenaden en af årets interessante nyheder, men også søndagens børneloppemarked var stor succes.

Koret MUPO - også kendt som Musikalsk Potpourri - var på plads på Rungsted Havn. Foto: Erling Madsen

Koret MUPO - også kendt som Musikalsk Potpourri - var på plads på Rungsted Havn. Foto: Erling Madsen

Men som i 2017, så var der ingen tvivl om, at det helt store tilløbsstykke og højdepunkt var Sussie og Leo-koncerten lørdag aften, hvor et fyldt telt swingende i takt med de to nordjydere.

Politikere på dybt vand

Tidligere har plankedysten skabt begejstring, men i år var den erstattet med paddle-boards, hvor lokalpolitikerne Henrik Klitgaard (R), Jan Klit (K) og Jacob Nybo (LA) skulle ud i havnebassinet og finde balancen.

"Det var faktisk svært," lød det i kor fra Jan Klit og Henrik Klitgaard, hvor sidstnævnte nok var den, der røg mest i baljen og slog tydeligt fast, at politikere altså ikke kan gå på vandet.

Mest sikker på boardet var Jakob Nyby, men afslørede efterfølgende, at han både har dyrket windsurfing og står på snowboard.

"Jeg håber da, at vi kan være flere politikere, der har lyst til at være med næste år," lød opfordringen fra ham.

Publiceret 26 August 2019 18:30