75 år er gået, siden de første lejere kunne flytte ind i afdeling 1 hos Andelsboligforeningen Hørsholm - Kokkedal, der dengang hed Arbejdernes boligselskab – Hørsholm Karlebo.

75 år er gået, siden de første lejere kunne flytte ind i afdeling 1 hos Andelsboligforeningen Hørsholm - Kokkedal, der dengang hed Arbejdernes boligselskab – Hørsholm Karlebo.

75 år med beboerdemokrati og attraktive boliger

Andelsboligforeningen Hørsholm - Kokkedal fejrer jubilæum med åbent hus

Gode, tidssvarende boliger til en fornuftig pris. Sådan lyder målsætningen fortsat hos Andelsboligforeningen Hørsholm - Kokkedal, der til september kan fejre 75-års jubilæum.

Det markeres med åbent hus på dagen onsdag 4. september.

75 år er gået, siden Arbejdernes fællesorganisation i Hørsholm og Omegn og Hørsholms daværende sognerådsformand, Frederik Nielsen, den 4. september 1944 oprettede det første almene boligselskab i Hørsholm Kommune.

Allerede i 1945 kunne de første lejere flytte ind i ejendommen på hjørnet af Usserød Kongevej og Ellevej. Dengang hed det Arbejdernes boligselskab – Hørsholm Karlebo, og det blev sat i verden for at imødekomme tidens store behov for gode arbejderboliger.

Missionen den samme

I dag er navnet Andelsboligforeningen Hørsholm - Kokkedal, men missionen er stadig den samme: at bygge gode, sunde og tidssvarende boliger til en fornuftig pris.

Det betyder dog ikke, at boligforeningen har ligget på den lade side de seneste par år, tværtimod.

Her arbejder man nemlig løbende med at renovere boligerne, så de lever op til nutidens krav, samt at optimere driften til gavn for beboerne, fortæller formand Marianne Lundberg Andersen:

”Vi har blandt andet indført fællesdrift og er gået fra at have tre ejendomskontorer til blot ét. På den måde har vi kunnet optimere drift, indkøb og udbud og således sikret, at vi kan holde huslejen i bero.”

”Vi hjælper og passer på hinanden. Det ser man også tydeligt i den store opbakning, der er til afdelingernes arrangementer, som f.eks. fællesspisning, fastelavn og jule- og sommerfester. Men også til beboermøderne, hvor folk aktivt tager del i, hvad der skal ske i deres afdeling”, siger Marianne Lundberg Andersen.

Stærk beboerdemokrati

Beboerdemokratiet står således stærkt i boligforeningen, der formår at fastholde rutinerede kræfter. Her har flere beboerdemokrater kunnet fejre 25-års jubilæum gennem tiden. I dag har den længst siddende været med i 40 år, og to andre er godt på vej.

”Det er dem, der bor her, som har fingeren på pulsen, og derfor er det kun rigtigt, at det er beboerne, der har indflydelse - også når der skal gennemføres renoveringer og andre større tiltag,” som tidligere formand Niels Christian Hansen siger.

Åbent hus markerer 75-års jubilæet onsdag 4. september, kl. 13-15 i Beboerlokalet på Ahornvej 7 i Hørsholm.

CV

Publiceret 01 September 2019 09:00