Chr. Hansen udvider deres hovedsæde i DTU Science Park i Hørsholm, og her ses den nye hovedindgang.

Chr. Hansen udvider deres hovedsæde i DTU Science Park i Hørsholm, og her ses den nye hovedindgang. Visuals: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Global virksomhed udvider domicil og styrker forskningen i Hørsholm

Nyt 'Innovation Campus' og udvidelse af hovedsæde i Hørsholm skal give plads til 250 nye medarbejdere hos Chr. Hansen i DTU Science Park og gøre virksomheden endnu mere bæredygtig

Den globale biovidenskabsselskab Chr. Hansen A/S med base i forskerparken i Hørsholm har netop offenliggjort en markant udvidelse af det lokale hovedsæde samt store investeringsplaner for at styrke forsknings- og udviklingsfaciliteterne i netop DTU Science Park i Hørsholm.

Der er tale om et helt nyt og 15.000 m² stort Innovation Campus, tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og med PensionDanmark som investor.

Arkitekturen i projektet er tænkt i et tæt samspil med naturen, store mængder dagslys og en intuitiv funktionalitet, fremgår det af en pressemeddelelse.

250 nye medarbejdere

Forslaget består af en udvidelse af det eksisterende Chr. Hansen-hovedkvarter på Bøge Allé i Hørsholm, der skaber plads til op mod 250 nye medarbejdere. De nye bygninger, der bl.a. indeholder en ny hovedbygning, laboratorier, mødecenter og applikationscenter, skaber et fremtidssikret centrum for innovation, vidensdeling og kundesupport.

"I dag ligger hovedkvarteret som solitære bygninger spredt på grunden. De nye bygninger bliver flettet sammen med de eksisterende, så de tilsammen danner et sammenhængende campus med et optimeret flow, så det bliver et inspirerende og levende sted at arbejde," siger Anne Møller Sørensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter og designansvarlig på forslaget, i pressemeddelelsen.

Bæredygtig og biodiversitet

Afgørende for projektet er, at virksomhedens identitet, bæredygtige produkter og beliggenhedafspejles i den nye arkitektur, ligesom det nye campus bliver energioptimeret og med robuste materialer, der har lang levetid.

Desuden bliver træ et gennemgående materiale både som konstruktion og beklædning, og dertil kommer en række lyse atriumgårde og skovhaver, hvor brændestabler, regnvandsopsamling og insekthoteller skal skabe gode betingelser for biodiversitet.

En fremtidssikring

Tidligere på året blev Chr. Hansen kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed, og det nye campus skal fremtidssikre virksomhedens faciliteter til forskning og udvikling og sikre en fortsat stærk global position på områderne for fødevarer, kosttilskud og landbrug.

"Det er et utrolig spændende projekt for Chr. Hansen, som er vokset støt i de seneste år," siger Søren Westh Lonning, finansdirektør i Chr. Hansen.

Han uddyber videre i pressemeddelelsen.

"En moderne, fleksibel arbejdsplads med topmoderne laboratorier i inspirerende omgivelser vil hjælpe os med at tiltrække de talenter, vi har brug for for at være på forkant og fortsætte vores rejse mod bæredygtighed. Det vil også være med til at styrke vores langsigtede position som en førende bioscience-virksomhed."

Parterne forventer at tage det første spadestik til det nye innovations campus og domiciludvidelse i 2020, og at hele byggeriet står færdigt i slutningen af 2022.

mt

Publiceret 03 September 2019 17:00