Trommens tidligere chef, Bina Hjorth, står nu i spidsen for at hjælpe og give 31 autister arbejdsopgaver i virksomheden Specialisterne.

Trommens tidligere chef, Bina Hjorth, står nu i spidsen for at hjælpe og give 31 autister arbejdsopgaver i virksomheden Specialisterne. Foto: Morten Timm

Sceneskift:

Fra kunstneriske til autistiske specialister

Bina Hjorth har taget springet fra musikchef i Trommen til et udfordrende chefjob hos virksomheden Specialisterne, hvor hun hjælper autister i uddannelse og job

Af
Morten Timm

At stå i spidsen for Kulturhus Trommen og sørge for at de optrædende kunstnere kan yde deres maksimale på scenen til nu at stå med ansvaret for, at en stor gruppe mennesker med autisme kan få lov at blomstre i livet, kunne lyde som noget af et sceneskift.

Men ligheden er slående, afslører Bina Hjorth, Rungsted, da Ugebladet møder hende på hendes kontor i et af Ballerups store erhvervsområder.

Sidste år sagde hun farvel efter 17 år som chef for Trommen og ti musicalopsætninger. I maj i år åbnede hun karrierens næste kapital, da hun begyndte i jobbet som salgs- og marketingschef hos Specialisterne, hvor hun halvanden måned senere ydermere blev chef for business-afdelingen med ansvar for virksomheder og alle konsulenterne.

Et konsulentfirma, der tæller tre afdelinger, Rau (ressourceafklaring), Stu (skole), Bizz (business, virksomheder og konsulenter) og som dels tjener penge på at løse specielle opgaver for virksomheder, dels hjælper autister i job eller i gang med en uddannelse. Det blev stiftet som socialøkonomisk virksomhed i 2003 af Thorkil Sonne, som fik sin søn Lars diagnosticeret med infantil autisme som tre-årig.

Autisme som kunstner

Virksomheden har både mennesker med autistiske træk i ressourceafklaring, uddannelse eller ansat i specialisternes konsulentafdelingen. De er specialisterne - eller 'konsulenter' som de kaldes i virksomheden. Målet er at hjælpe autisterne videre i en enten uddannelse (STU - red.), i virksomhedspraktik eller fast job samt løse opgaver for virksomheder gennem de fastansatte konsulenter, der alle har en diagnose.

Alle mennesker har et talent. Det skal spottes, finpudses og udvikles. Den proces synes jeg er spændende og sjov

"Allerede på min første dag var det med følelse af ikke at have lavet andet. Det er mange af de samme komponenter, der gør sig gældende her som i Trommen," fortæller 53-årige Bina Hjorth.

For udover at udvikle og opbygge en organisation, styrke det forretningsmæssige element, har hun også fået ansvaret for de 31 konsulenter (autister), der lige nu er ansat hos Specialister.

"Med det samme kunne jeg se, at en person med autisme er som en kunstner. Dem, der er ansat hos os i min afdeling er helt fantastisk dygtige indenfor et specifikt felt. De er langt dygtigere og hurtigere indenfor specifikke områder end os andre, mener ofte udfordret på det sociale. Ligesom hos ethvert talent eller kunstner skal de udvikles og nurses," siger Bina Hjorth om arbejdsopgaven, hvor trækker direkte paralleller til ikke mindst musical-arbejdet.

"Alle mennesker har et talent. Det skal spottes, finpudses og udvikles. Den proces synes jeg er spændende og sjov."

Menneskeligt ressourcespild

Som for alle mennesker, handler det også for autister om, at de bliver mødt, hvor de er. Det er helt afgørende, mener hun.

Desværre føler Bina Hjorth ikke, at der i Danmark har været den nødvendige fokus på at hjælpe mennesker med autistiske træk til at komme ud at få en uddannelse og en god tilværelse med et job. I dag står 85 procent af alle autister uden arbejde.

"Der sker et stort menneskeligt ressourcespild, og hjælpen kommer ofte alt for sent. Vi har modtaget autister omkring de 40 år, som er både nedslidte og nedbrudte og mere eller mindre ødelagte som mennesker. Det tager lang tid at løfte dem op. Derfor handler det om at finde dem tidligere og skabe et mere rummeligt arbejdsmarked, for alle har ret og krav på et ordentligt liv," fastslår Bina Hjorth.

Den umulige opgave løst

En af de allerførste opgaver, hun fik i det nye job, blev stillet af COWI. De lå inde med en masse data om klimaforandringer, men de kunne ikke finde ud af, hvad der var op og ned. Hvordan de kunne bruges og sammenlignes.

Ingen af deres medarbejdere, der havde prøvet, kunne løse det.

"Jeg vidste jo heller ikke om vi kunne, men jeg fik hentet en af vores konsulenter ind og givet ham opgaven, og i løbet af kort tid var der både skabt overblik over alle data og udviklet et software-system, som COWI nu kan bruge," fortæller den tidligere Trommen-chef.

Rekruttering til lufthavnen

Aktuelt er hun i gang med et rekrutteringsforløb for København Lufthavn. De skal bruge specifikke medarbejdere til at screene bagagen via en ny 3D-skanning. Her gælder det om at finde autister med den særlige evne at kunne se på skærmbillede efter skærmbillede og hurtigt se de 'effekter', der ikke må komme med ombord på flyveren.

"I stedet for at de bare går hjemme på understøttelse, får de - til deres egen glæde - et arbejde og kan selv bidrage til samfundet. Jeg mærker hver dag, hvor stor glæde det skaber både for virksomhederne og for de konsulenter vi har ansat, når de løser forskellige opgaver," slutter Bina Hjorth.

Inden 2025 er målet for Specialisterne at få 1.000 autister i job eller uddannelse. I dag har virksomheden afdelinger i 17 landet, og på verdensplan er målet at skaffe en million jobs.

Publiceret 04 September 2019 07:00