Vilde planer om nyt byggeri:

70 meter højt hotel på tegnebrættet

Plan-, miljø og klimaudvalget i Fredensborg mødes onsdag for at udstikke retningslinjerne for den kommende bymidte i Kokkedal

Af
Peter Mailand

Et 70 meter højt hotelbyggeri på 17 etager. Det er, hvad der i støbeskeen som erstatning for Cirkelhuset i den kommende bymidte i Kokkedal.

For Nord Partners har med investorerne UTF Invest planer om at opføre en ny bymidte i Kokkedal. Efter planerne skal der både bygges en ny Nordsjællands Grundskole og Gymnasium & HF (NGG), en international skole, ungdomsboliger, biograf, caféer, bager, kiosk og et butikscenter på 30.000 kvadratmeter.

Hertil kommer hotelbyggeriet, og samlet vil hele det store byggeri i den kommende bymidte i Kokkedal være omkring 80.000 kvadratmeter.

Ud til Kongevejen

Plan-, miljø og klimaudvalget, skal onsdag behandle sagen, og ud fra skitserne skal butiksområderne placeres mod motorvejen, mens boligerne ligger inde i området.

De nye undervisningsbygninger til NGG skal placeres mod Christianshus i Hørsholm Kommune, mens det kommende hotel skal ligge ved Kongevejen.

Ud fra denne skiste skal butiksområderne placeres mod motorvejen, mens boligerne ligge inde i området. De nye undervisningsbygninger til NGG skal placeres mod Christianshus i Hørsholm Kommune, mens det kommende hotel skal ligge ved Kongevejen.

Ud fra denne skiste skal butiksområderne placeres mod motorvejen, mens boligerne ligge inde i området. De nye undervisningsbygninger til NGG skal placeres mod Christianshus i Hørsholm Kommune, mens det kommende hotel skal ligge ved Kongevejen.

Plan-, miljø og klimaudvalget i Fredensborg Kommune mødes onsdag for at udstikke retningslinjer for det kommende byggeri i en ny lokalplan for området. Inden mødet understreger udvalgsformand Lars Simonsen (R), at planerne om et 70 meter højt hotel endnu ikke ligger fast.

"Det er en idé, der er opstået undervejs, og det er noget af det vi skal diskuttere. For det er jo et spørgsmål om, hvor grønt der skal være i området. Jo mere man bygger i højden, jo flere grønne arealer er der plads til og omvendt, så det handler om at finde den rigtige balance," siger han.

Ny bymidte

NGG's økonomi har i flere år været tynget af, at Cirkelhuset er nedslidt og dårligt isoleret, og har derfor længe haft et ønske om at få en løsning på problemet. Men da det viste sig at være billigere at jævne hele Cirkelhuset med jorden og bygge en ny skole, solgte NGG i 2017 Cirkelhuset til investorgruppen UTF Invest med den klausul, at investorerne skulle opføre en ny skolebygning til NGG.

For at finansiere det nye skolebyggeri, har ejerne derfor planer om at opføre en ny bymidte på Cirkelhusgrunden, men det bliver uden detailhandel, understreger Lars Simonsen.

"Der kommer både hotel, ungdomsboliger, og centerbyggeri til de store pladskrævende udvalgsvarer, som for eksempelvis de store møbelhuse, som det vi kender fra Gentofte og Høje Taastrup," siger han.

Publiceret 04 September 2019 18:00