Nygifte Trine og Ole Wessung, Rungsted, havde på forhånd frabedt sig bryllupsgaver, men ønskede i stedet, at gæsterne donerede 'gaven' til Børns Vilkår.

Nygifte Trine og Ole Wessung, Rungsted, havde på forhånd frabedt sig bryllupsgaver, men ønskede i stedet, at gæsterne donerede 'gaven' til Børns Vilkår. Foto: Privat

Brudepar sender alle bryllupsgaver til velgørenhed

Trine og Ole Wessung frabad sig gaver til deres bryllup, men ønskede i stedet donation til Børns Vilkår til hjælp til Børnetelefonen

Af
Morten Timm

Når man er så privilegeret, at man ikke mangler noget - og i hvert fald ikke noget man kan få i 40 eller 50 års fødselsdagsgave, hvad skal man så med flere gaver.

Det spørgsmål stillede det nu nygifte par, Trine og Ole Wessung fra Rungsted sig inden deres vielse og bryllupsfest lørdag.

Derfor besluttede de sig for at frabede alle former for gaver, men i stedet 'ønske', at alle gæster overførte 'gaven' til Børns Vilkår.

Derfor Børns Vilkår

Efter vielsen i Stavnsholt Kirke og middag med familie og nærmeste venner på Club Riva på Rungsted Havn fortsatte bryllupsfesten i privaten, hvor de næsten 300 feststemte gæster var med til at fejre brudeparret.

Og de gavmilde gæster donerede i løbet af aftenen små 64.000 kroner, og ved midnatstid mødte borgmester Morten Slotved op og overværede overrækkelsen af beløbet til Børns Vilkår.

Borgmester Morten Slotved mødte op ved midnatstid til bryllupsfesten for at overvære overrækkelse af donationen til Børns Vilkår.

Borgmester Morten Slotved mødte op ved midnatstid til bryllupsfesten for at overvære overrækkelse af donationen til Børns Vilkår. Foto: Privat

Det nygifte par var ikke i tvivl om, at 'bryllupsgaverne' skulle gå til Børns Vilkår efter de havde hørt et indsalg om Børnetelefonen, hvor børn kan ringe, når de har problemer og livet er svært. Men kun én ud af fire børn kommer igennem på linjen.

"Tænk et mod, det kræver at ringe til et helt fremmed menneske, når man måske kun er syv år, og så overvej hvor ulykkeligt det er, at der konstant er optaget, og du ikke kan komme igennem. Da vi hørte det, var vi ikke i tvivl om, hvortil vores donation skulle gå," fortæller Ole og Trine Wessung.

Til inspiration

Foruden at hjælpe Børnetelefonen via støtten til Børns Vilkår håber de, at deres initiativ også kan inspirere andre til at gøre det samme.

"Man giver jo også sine gæster en gave ved, at de får lov til at være med til at støtte en god sags tjeneste," tilføjer parret.

Donations-nummeret til Børns Vilkår er stadig åbent, og hvis du vil støtte brudeparrets 'gode sag' kan det ske på mobilepay 5 69 69.

Publiceret 05 September 2019 17:30