Jonas Molberg i DR-programmet

Jonas Molberg i DR-programmet "Made in Denmark". Nu åbner han showroom på Rungstedvej 12 i Hørsholm. Pressefoto

Træmanden fra 'Made In Denmark II' åbner showroom i Hørsholm

Naturen har selv skabt produkterne, hvor vi blot tilpasser og formidler dets personlighed og historie, fortæller Jonas Molberg

Jonas Molberg - manden bag Molberg Design og kendt som træmanden i DRs populære program "Made in Denmark" - slår på lørdag 7. september døren op til nyt showroom på Rungstedvej 12 i Hørsholm.

Her vil han præsentere alt fra unikke plankeborde og bænke til hånddrejet lamper i træ – alt sammen i lækkert bæredygtigt design.

Med Hørsholms placering i det Nordsjællandske, og dens smukke natur var det et oplagt valg for den lille danske designvirksomhed at planter sine rødder i Hørsholm.

Sammen med sin far har Jonas Molberg i syv år været dedikeret til at fremstille naturdesignet råt håndlavet træinventar som er inspireret af naturen og dens unikke bioniske design - ingen menneskelige ”designere” kun hårdtarbejdende hænder med en kreativ sjæl.

For syv år siden startede Jonas Molberg og hans far designvirksomheden Molberg Design i egen skov.

For syv år siden startede Jonas Molberg og hans far designvirksomheden Molberg Design i egen skov. Pressefoto

"Det hele begyndte med en undren over, hvorfor vi ikke i højere grad udnytter naturen egen smukke og unikke konturer. Det vi kalder for naturens bioniske design, hvor naturen selv har skabt produkterne, og hvor vi blot tilpasser og formidler," siger Jonas Molberg i en pressemeddelelse.

Træ er genialt

Han fortæller videre, at alle produkter har været igennem samme proces, men ikke to produkter er ens.

"Hver produkt har sin egen personlighed og historie, som rummer en god idé, en æstetisk elegance i en kombination med naturens eget rå twist."

Jonas Molberg og hans far har før produktets tilbliven, udset sig de forskellige muligheder og har gennem træs unikke facon og kompleksitet formet produktet i tråd med naturens egne former og finurligheder.

"Træ er ikke kun klassisk og tidløst. Det føles godt. Varmere og blødere mod huden end metal, sten og plast. Samtidig er det sundt at have indenfor, da det udjævner luftens fugtighed. Det kan bruges og genbruge. Med andre ord, træ er genialt.

Startede i skoven

Molberg Design startede i familiens egen lille skov, hvor disse særlige produkter blandt andet blev til ved hjælp af diverse special værktøjer og god gammeldags håndkraft. Alle råmaterialerne er fremskaffet af træer som enten er faldet i stormvejr og som andre har fældet fordi de er blevet for store og tager næringen fra nyplantede træer.

Træerne bearbejdes først efter en tørringstid på 1-3 år.

Virksomheden har primært haft kunder fra Nordsjælland og omegn - både til private og til erhverv - og derfor besluttede Jonas Molberg og familien sig for at flytte fra indre København til Hørsholm og tættere på deres kundekreds.

mt

Publiceret 05 September 2019 08:00