Venstres Fritz Retuher var i første omgang imod et forbud mod Hulsøvang-byggeriet. Nu er han for, fordi han har fået garanti for, at der kan laves en lokalplan inden for de krævede 12 måneder.

Venstres Fritz Retuher var i første omgang imod et forbud mod Hulsøvang-byggeriet. Nu er han for, fordi han har fået garanti for, at der kan laves en lokalplan inden for de krævede 12 måneder. Arkivfoto: Morten Timm

Hulsøvang:

Derfor skiftede Reuther mening

En garanti fra borgmester Slotved fik byrådets ældste til at ændre holdning om kontroversiel byggesag

Af
Fred Jacobsen

Når Venstre-gruppen i kommunalbestyrelsen fremstår enig i sagen om Hulsøvang 20, så er det en enighed af nyere karakter. Og der skulle en konservativ borgmester-garanti til for at sikre sammenholdet i V-geledderne i denne sag.

Garantien blev udstedt i et baglokale under kommunalbestyrelsens seneste maratonmøde om den omstridte byggesag 26. august. Borgmester Morten Slotved havde på socialdemokraten Niels Lundshøjs foranledning bedt om en time out i mødet - og her garanterede Slotved, at der kunne laves en lokalplan for området omkring Hulsøvang 20 inden for 12 måneder.

Afgørende garanti

"Den garanti var afgørende for, at jeg så alligevel kunne stemme for et § 14-forbud," siger Fritz Reuther til Ugebladet.

Da sagen første gang var på dagsordenen i Miljø- og planlægningsudvalget 5. april, stemte Fritz Reuther imod et forbud sammen med de konservative medlemmer Jan H. Klit, Charlotte Kirchheiner og Bent Fabricius. Kun Reuthers partifælle Anne Ehrenreich stemte for - og benyttede efterfølgende sin standsningsret og bragte sagen op i kommunalbestyrelsen.

"Jeg stemte for et forbud, fordi jeg havde fået oplyst, at forvaltningen ikke kunne nå at lave lokalplanen inden for 12 måneder. Så ville der være tale om en ulovlighed. Det kan jeg som gammel advokat ikke være med til," forklarer Fritz Reuther til Ugebladet.

Forbud forkastet

På det efterfølgende kommunalbestyrelsesmøde blev forslaget om at udstede et forbud forkastet med 12 stemmer imod (otte konservative, to socialdemoktrater, LA's Jakob Nybo plus løsgænger Thorkild Gruelund) og seks stemmer for (fem fra Venstre plus DF's Glen Madsen).

Når sagen alligevel blev genbehandlet 26. august, var det fordi Hørsholm Kommunen i mellemtiden var blevet opmærksom på, at løsgænger Thorkild Gruelund var inhabil i sagen på grund af et mellemværende om færdselsretten på naboejendommen. Den ejes af Zeus Ejendomme, som også vil bygge på Hulsøvang 20.

Publiceret 10 September 2019 16:00