Frivillige fra Røde Kors Hørsholm på den årlige skovtur som i år gik til Ledreborg Slot ved Lejre og det nærliggende traktørsted Herthadalen, hvor en løsgående høne insisterede på at komme med på billedet med de glade frivillige. Pressefoto: Røde Kors

Frivillige fra Røde Kors Hørsholm på den årlige skovtur som i år gik til Ledreborg Slot ved Lejre og det nærliggende traktørsted Herthadalen, hvor en løsgående høne insisterede på at komme med på billedet med de glade frivillige. Pressefoto: Røde Kors Pressefoto: Røde Kors

Løsgående høne blandede sig i Røde Kors-frivilliges skovtur

Over hundrede glade deltagere nød det sociale fællesskab med besøg på Ledreborg Slot og frokost på Herthadalen, hvor en høne pludselig indtog en central placering

Røde Kors' lokalafdeling i Hørsholm har gang i et stort frivilligt arbejde, og én gang om året samles de over 100 frivillige til den traditionsrige skovtur.

I år gik turen til det historiske Ledreborg Slot ved Lejre fra 1745 med rundvisning på slottet, slotskirken og slotsparken. Sidstnævnte har dannet ramme om DRs Slotskoncerter gennem 24 år.

"Skovturen er den gang om året, at vores mange frivillige fra Røde Kors forskellige aktiviteter mødes på kryds og tværs og har nogle hyggelige timer sammen. Alle i Røde Kors Hørsholm arbejder ulønnet, så det er dejligt, at vi en gang om året kan være sammen om en god kulturel oplevelse og en frokost, hvor vi nyder hinandens selskab," siger Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm, i en pressemeddelelse.

Ledreborg Slot fra 1745 indeholder meget historie, og den fik Røde Kors' frivillige fortalt på slotsrundvisningen.

Ledreborg Slot fra 1745 indeholder meget historie, og den fik Røde Kors' frivillige fortalt på slotsrundvisningen. Pressefoto: Røde Kors

Socialt fællesskab

De mange frivillige i Røde Kors yder dagligt en indsats som enten besøgsven, aktiv i genbrugsbutik og møbler, nørkler og strikker tøj, vågekoner, der aflaster familiemedlemmer til døende i de sidste timer, integration af flygtninge i Hørsholm og udbredelse af førstehjælp med kurser.

"Det sociale fællesskab har stor betydning som frivillig, udover ønsket om at gøre en forskel og personligt bidrage til Røde Kors' indsats for de svageste både herhjemme og ude i verden," siger Jerry Ritz, bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i lokalafdelingen.

Den store gruppe af frivillige fra Røde Kors Hørsholm bliver modtaget på slotspladsen af slotsejer Jock Munro, der er gift med Silvia Munro der er den fjerde af lensgreve Knud Holstein-Ledreborg, syv døtre og den ottende generation på Ledreborg Slot.

Den store gruppe af frivillige fra Røde Kors Hørsholm bliver modtaget på slotspladsen af slotsejer Jock Munro, der er gift med Silvia Munro der er den fjerde af lensgreve Knud Holstein-Ledreborg, syv døtre og den ottende generation på Ledreborg Slot. Pressefoto: Røde Kors

"Jeg har deltaget i den årlige skovtur siden 2010 og jeg glæder mig rigtig meget hvert år til at være sammen med mine frivillige kollegaer. Det er nogle dejlige mennesker med overskud og højt humør," tilføjer han.

Efter frokosten, der blev nydt på det historiske og smukt beliggende traktørsted Herthadalen, var der opstilling til det traditionelle fællesfoto, og det blev ikke mindre festligt af, at en af traktørstedets løsgående høns insisterede på at komme med på billedet og stillede sig op som det centrale midtpunkt.

Publiceret 14 September 2019 07:00