Cirkelhuset skal efter Nord Partners planer vige pladsen for en hel ny bymidte med 70 meter højt hotel og kæmpe biograf.

Cirkelhuset skal efter Nord Partners planer vige pladsen for en hel ny bymidte med 70 meter højt hotel og kæmpe biograf. Arkivfoto

Planer om ny kæmpe biograf

Nord Partners vil sammen med UTF Invest opføre en biograf i Kokkedal på størrelse med biografen i Lyngby

Af
Peter Mailand

En kæmpe biograf med 12 sale og 50 daglige filmvisninger. Så stor bliver den biograf, der er på tegnebrættet til den kommende bymidte i Kokkedal.

Det er Nord Partners, der for Cirkelhuets ejer, UTF Invest, har planer om at opføre en ny bymidte i Kokkedal. Som omtalt tidligere, omfatter planerne også et 70 meter højt hotelbyggeri.

Alt i alt skal der bygges 80.000 kvadratmeter - og en del af dem bliver til en ny biograf.

Bliver ideerne omkring Cirkelhuset til virkelighed, så bliver biografen meget større end andre biografer i området. Det fortæller Lars Simonsen (R), der er formand for Plan-, miljø- og klimaudvalget.

"Den bliver på størrelse med den der ligger i Lyngby," siger han.

Sammen med Hørsholm

Plan-, miljø og klimaudvalget mødtes i sidste uge for at udstikke retningslinjerne i lokalplanen for den kommende bymidte i Kokkedal, og ifølge Lars Simonsen bliver den kommende biograf altså meget større end den der ligger i Trommen i Hørsholm.

"Vi har taget hensyn til, at biografen skal være anderledes end dem i Humlebæk og Hørsholm, og den bliver i meget større skala," siger han.

Lars Simonsen understreger, at udviklingen sker i tæt samarbejde med Hørsholm Kommune, der driver biografen i Hørsholm, og tilføjer, at det fortsat stadig er nogle ideer, der skal arbejdes videre med.

"Det er nogle ideer som investorerne har, og nu skal de regne på, om der er økonomi i det," siger han.

Den store plan

Bag hele bymidte-projektet i Kokkedal står Nord Partners, der arbejder for investorerne fra UTF Invest. Ud over blandt andet biograf og hotel skal der bygges et nyt Nordsjællands Grundskole og Gymnasium & HF (NGG), en international skole,, ungdomsboliger, caféer, bager, kiosk og et butikscenter på 30.000 m².

Samlet set skal der bygges bygges 80.000 m².

Ny lokalplan

Ifølge Lars Simonsen er det nogle af de ideer, som forvaltningen nu skal arbejde videre med, når der skal udarbejde en lokalplan for området.

Lars Simonsen understreger, at det kommende storcenter kommer til at rumme nogle helt andre og større butikker end der er i området i dag.

Helt store butikker

"Vi er oppe i de helt store møbelbutikker eksempelvis Ikea, som vi kender fra Gentofte og Hillerød," siger han.

Går alt efter planen. vil forvaltningen være klar med en ny lokalplan for området til sommeren 2020.

"Det er meget vigtigt, at vi ikke går for hurtigt frem, for vi skal også have inddraget borgerne, og det er to kommuner, der skal arbejde sammen om det," siger han.

Publiceret 17 September 2019 07:10