Hørsholm Midtpunkt og Rungsted Bytorv er sat til salg - ejerne ser ikke den store fremtid i Hørsholm.

Hørsholm Midtpunkt og Rungsted Bytorv er sat til salg - ejerne ser ikke den store fremtid i Hørsholm. Arkivfoto

Investorer vender ryggen til Hørsholm:

Vi ender som en aflægger af Frilandsmuseet

I investormiljøet er der en tendens til at forlade og gå uden om Hørsholm - der er for lidt udvikling

Af
Fred Jacobsen

Jesper Vissing, er du ikke bare en forsmået spekulant, der er blevet sur?

"Jeg er anlægsinvestor. Jeg kommer fra Hørsholm, bor her og vil lave noget, der er pænt og hvor folk er glade for at bo. Jeg er ikke en hit-and run investor, der kommer ind, bygger noget og forsvinder igen. Jeg skal kunne se folk i øjnene her i byen."

Anses som suspekt

Det er ikke med sin gode vilje, Jesper Vissing står frem i Ugebladet. Ejendomsinvestorer som ham, ejeren af Rungsted Ejendomme og en lang række andre selskaber, har det bedst med at passe deres arbejde og 'flyve under radaren'.

"For det er jo sådan, at sådan nogle som os i offentligheden ofte anses som lidt suspekte," siger han til Ugebladet.

Han står alligevel frem, fordi han er vred.

Trist dag for Hørsholm

Som Jesper Vissing tidligere har udtalt her i bladet, er han vred over den form for smagsdommeri og byggesagsbehandling, han mener lokalpolitikere er gået ind i i forbindelse med sagen om hans ansøgninger om at bygge tofamiliehuse på først Strandvænget 21, siden Hulsøvang 20 i Rungsted.

Sagen endte fredag efter flere omgange i Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) og kommunalbestyrelsen med et 14-forbud mod byggeriet, som Jesper Vissing beskriver som "en trist dag for Hørsholm".

"Men glem nu Hulsøvang og lille Jesper Vissing. Implikationerne er meget større," lyder det fra den 50-årige økonom og direktør for selskaber, der håndterer for 1,8 milliarder kroner ejendomme i ind- og udland. Også i Hørsholm, hvor Vissing ud over sit eget hjem ejer syv ejendomme med erhverv og boligudlejning og ren boligudlejning.

Vi er ikke ved at dø, alt er jo relativt

De store perspektiver er i Jesper Vissings øjne, at både han selv og ejendomsinvestorer, der er meget større end ham, enten er på vej ud af Hørsholm eller overvejer og allerede er i gang med at investere i andre kommuner, der er bedre til at levere det, Hørsholm har mistet: Udsigten til at indbyggertallet vokser.

Gift for investorer

For det kan Hørsholm ikke i tilstrækkelig grad.

Ifølge Danmarks Statistik vil antallet af indbyggere frem til 2045 dykke under de 25.007, der lige nu bor i kommunen og vil i 2045 dykke med på 24.968 indbyggere. Hørsholm Kommunes egne tal taler om en kortvarig vækst til i underkanten af 26.000 personer i 2024 for derefter at falde til 25.298 i 2037. Altså en udvikling mellem et minus og et lille plus.

De tal er gift for investorer. For noget af det første de kigger på, er udvikling.

"Hvis ikke man kan se perspektivet, har området ikke den samme attraktion," lyder det fra en erhvervsmægler med godt kendskab til Hørsholm. Han ønsker at være anonym.

Centre til salg

"Og hør her," tilføjer Jesper Vissing, "Hørsholm Midtpunkt er til salg, men den mægler, der har opgaven, har en svær opgave. Kapitalen står ikke i kø for at komme til Hørsholm. Kapitalen og udviklingen søger andre steder hen. Rungsted Bytorv er til salg. Ejeren synes det er håbløst i Hørsholm. Hvis jeg skal provokere, ender det med, at vi bliver en aflægger af Frilandsmuseet. Vi går i træsko og kineserne kommer og tager billeder af os," siger Jesper Vissing - og fortsætter i en mere alvorlig tone:

"Vi er ikke ved at dø, alt er jo relativt. Men Hørsholm konkurrerer også," understreger han og peger på nabokommunen Allerød, hvor prognoserne for befolkningstilvæksten peger på en vækstfaktor, der er seks gange Hørsholms.

Den negative spiral

"Det er en negativ spiral: Folk begynder at trække sig, hvis der ingen aftagere er. Priserne falder. Der er ikke tale om flugt, nærmere naturlig afgang," forklarer erhvervsmægleren og forsikrer, at Hørsholms mange kontroversielle byggesager på det seneste - Hannebjerg, PH Park, Rungsted stationsområde, Hulsøvang - ikke har den store indflydelse på, hvor investorerne vil lægge deres penge.

Uro om udvikling

Borgmester Morten Slotved erkender, at det for tiden ser lidt tungt ud med byudvikling i Hørsholm.

"Der er meget uro om, hvad der ikke kan og hvad der kan lade sig gøre. Og vi skal helt sikkert kigge på boligudviklingen og skal have modet til at tage de rigtige beslutninger," siger borgmesteren til Ugebladet og peger på bymidten og Kokkedal Station som de områder, der i første omgang bør fokuseres på.

"Jeg er ikke så bekymret," tilføjer han og er optimistisk omkring at kunne samarbejde med investorer samtid med at bevare dialogen med nærområdet.

Vissing i Hørsholm

Jesper Vissing selskaber ejer:

  • Syrenvej 2 (Lagkagehuset, forretning og lejligheder)
  • Bolbrovej 98 (tofamiliehus)
  • Strandvænget 21 (enfamiliehus)
  • Kammerrådensvej 2-8 (SATS plus lejligheder)
  • Hovedgaden 31 (Netto)
  • Hovedgaden 41 (Rungsted Ejendomme)

Ugebladet er i besiddelse af dokumentation for Jesper Vissings udtalelse om, at Rungsted Bytorv og Hørsholm Midtpunkt er til salg.

Publiceret 17 September 2019 08:00