Hvert år sætter NGGs internationale skole, der har skiftet navn til North Zealand International School, fokus på FN's verdensmål.

Hvert år sætter NGGs internationale skole, der har skiftet navn til North Zealand International School, fokus på FN's verdensmål. Pressefoto

Internationale elever får trivsel og sundhed på skoleskemaet

NGG vil sætte fokus på sundhed og trivsel og samtidig vil skolen styrke sammenholdet blandt de internationale elever

Resten af skoleåret skal de internationale elever på NGG arbejde med sundhed og trivsel.

Det skal de for hvert år sætter skolen, der har skiftet navn til North Zealand International School, fokus på FN's verdensmål.

Samtidig vil skolen styrke sammenholdet blandt de internationale elever, og derfor afholdte skolen i lørdags en international dag, med deltagere fra mere end 49 nationaliteter.

Det fortæller skoleleder Karen Bøttger.

"Vi fejrer vores forskellige nationaliteter og kulturer af flere årsager. Først og fremmest er det en god måde at styrke fællesskabet på ved begyndelsen af et nyt skoleår. Dernæst er det helt essentielt for os som en international skole at vise, at det er nødvendigt at arbejde sammen på tværs af kulturer i en globaliseret verden," siger hun i en pressemeddelelse.

"På en international skole er det væsentligt at fejre alles kulturer og lande, så vi kommer til at forstå hinanden bedre," siger 14-årige Theo Hjelmström. Pressefoto

Vores planet er vores fælles hjem

Én af de elever, der var med på dagen, er 14-årige Theo Hjelmström, der er halvt svensk, halvt dansk.

"På en international skole er det væsentligt at fejre alles kulturer og lande, så vi kommer til at forstå hinanden bedre," siger han.

Theo Hjelmström er også glad for at arbejde med FN's verdensmål.

"Vi ville ikke bryde os om at se vores hjem blive ødelagt, og nu er det sådan, at vores planet er vores fælles hjem. Sundhed og trivsel er noget af det vigtigste, vi kan lære om i skolen, fordi det også handler om, hvordan vi kan skabe et godt og gratis sundhedssystem for alle, uanset hvor mange penge de tjener," siger han.

/pm

Publiceret 18 September 2019 16:00