Glade politikere ved indvielsen af de fleksible sale i Kulturhus Trommen i 2017.

Glade politikere ved indvielsen af de fleksible sale i Kulturhus Trommen i 2017. Foto: Morten Timm

Kulturhus Trommen vil nu flette fingre med handelslivet

Kulturhus Trommen ønsker at styrke samarbejdet med det lokale butiksliv og har ansøgt om medlemsskab i Gågadeforeningen

Midt i debatten om detailhandlens fremtid i Hørsholm vil Kulturhus Trommen nu spille en mere aktiv og synlig rolle i bymidten. Derfor har de netop søgt om at blive medlem i Gågadeforeningen.

Formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget, Nadja Maria Hageskov (K), finder skridtet helt naturligt, fordi et bedre og bredere samarbejde mellem kultur og erhvervslivet kan skabe mere liv i byen til glæde og gavn for alle borgere.

Formålet er at styrke både erhvervslivet og kulturen i Hørsholm, for begge dele kan tilsammen mere

"En levende bymidte både skal summe af både et godt handelsliv og af gode kulturoplevelser for at skabe atmosfære og oplevelser for de handlende. Formålet er at styrke både erhvervslivet og kulturen i Hørsholm, for begge dele kan tilsammen mere. Det skal vi selvfølgelig udnytte bedst mulig," siger Nadja Maria Hageskov i en pressemeddelelse.

En levende bymidte både skal summe af både et godt handelsliv og af gode kulturoplevelser for at skabe atmosfære og oplevelser for de handlende, mener Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget.

En levende bymidte både skal summe af både et godt handelsliv og af gode kulturoplevelser for at skabe atmosfære og oplevelser for de handlende, mener Nadja Maria Hageskov (K), formand for Sport-, fritid- og kulturudvalget. Foto: Privat

Hun tilføjer videre, at med et medlemskab af Gågadeforeningen kan Kulturhus Trommen for alvor tage hul på de fælles drøftelser om, hvordan man kan bruge hinanden i samarbejdet om spændende kultur- og erhvervsaktiviteter i bymidten.

Fordel for bymidten

Ifølge de radikales formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget, Henrik Klitgaard, falder et medlemskab også godt i hak med Hørsholm Kommunes netop gennemførte detailhandelsanalyse, der slår fast, at Kulturhus Trommens placering tilfører værdi til bymidten, og at samarbejdet mellem handlen, kulturen og kommunen kan styrkes.

"Det er rigtig godt, at erhvervslivet og kulturen kan samarbejde om at skabe mere liv i byen – det kommer alle til gode, og det bliver en fordel for bymidten. Vi løfter i flok og jeg ser frem til et styrket samarbejde om denne vigtige opgave," siger formand for Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget Henrik Klitgaard (R) i pressemeddelelsen.

Kulturhus Trommen ønsker at spille en mere aktiv rolle i Hørsholm bymidten og har med det fokus ansøgt om at blive medlem af Gågadeforeningen i Hørsholm.

Kulturhus Trommen ønsker at spille en mere aktiv rolle i Hørsholm bymidten og har med det fokus ansøgt om at blive medlem af Gågadeforeningen i Hørsholm. Arkivfoto

Kulturen ud på gaden

Hvordan Hørsholms borgere konkret kommer til at opleve det styrkede samarbejde er endnu ikke lagt fast. Men Peter Jønsson, leder i Kulturhus Trommen, forestiller sig, at et samarbejde med Gågaden både kan betyde, at der afholdes koncerter, gadeteater og andre arrangementer i gågaden ligesom Trommen kan være et naturligt mødested ved konferencer og andre arrangementer.

"Vi samarbejder i dag om Kulturdagen, men hvorfor stoppe der? Vi vil gerne bringe mange andre kulturaktiviteter i bymidten i spil for at give alle besøgende en god helstøbt oplevelse, når man tager sig en shoppetur," siger han videre.

Formand for Gågadeforeningen Thorkild Gruelund glæder sig til at få Kulturhus Trommen med ombord.

"Det synes vi er meget positivt og en utrolig god ide, at vi kan hjælpe og støtte hinanden. Det er jo gadens største butik, og jo flere der kommer i kulturhuset, jo flere kommer der i gågaden og omvendt.

mt

Publiceret 18 September 2019 10:24