Er du fan af 'Den store bagedyst' på DR1 kan du i nye sæson følge Rungstedpigen Mias evner ud i bage- og kagekunsten. Med sine 17 år er hun programmets yngste deltager.

Er du fan af 'Den store bagedyst' på DR1 kan du i nye sæson følge Rungstedpigen Mias evner ud i bage- og kagekunsten. Med sine 17 år er hun programmets yngste deltager. Foto: Carsten Mol

17-årige Mia springer ud i "Den store bagedyst"

Gymnasiepigen fra Rungsted er yngste deltager i det populære DR-programs 8. sæson

Af
Morten Timm

Når Timm Vladimir skyder 8. sæson af 'Den store bagedyst' i gang med kampråbet 'klar, parat, bag' bliver det med 17-årige Mia fra Rungsted som en af deltagerne.

Det oplyser DR, der netop har offentliggjort det populære programs ti nye amatørbagere.

Med sine bare 17 år bliver Mia feltets yngste deltager. Hun bor med sin familie i Rungsted og er den, der står for madlavningen derhjemme. Til daglig går hun i gymnasiet.

Redaktør på ’Den store bagedyst Søren Olsen oplyser på dr.dk, at deltagerne igen i år bliver udfordret på både deres kreative og bagetekniske evner, når dommerne gradvist stiller sværere og sværere udfordringer.

På tysk og engelsk

De skal bage tyske kager, lave høje kagekonstruktioner og imponerende bryllupskager. De skal også udfordres af bagerlandsholdet og vise, at de kan nytænke en 'kajkage’. Og der skal både snakkes engelsk og tysk i bageteltet på Clausholm Slot.

Programmets vært Timm Vladimir flankeres igen i år af de to dommere, konditoren Katrine Foged Thomsen og bager og dessertkok Markus Grigo.

Første gang der bliver sagt 'klar, parat, bag' på DR1 er lørdag 5. oktober.

Publiceret 21 September 2019 08:00