Familien Holmboe har samlet ind for Røde Kors i over 20 år og er klar igen søndag 6. oktober, hvor de håber at mange flere vil melde sig som indsamlere. Fra venstre ses udvekslingsstudent Parth fra Indien, som pt. er en del af familien, i midten Rasmus Holmboe og mor Elisabeth Holmboe. Foto: Jerry Ritz/Røde Kors

Familien Holmboe har samlet ind for Røde Kors i over 20 år og er klar igen søndag 6. oktober, hvor de håber at mange flere vil melde sig som indsamlere. Fra venstre ses udvekslingsstudent Parth fra Indien, som pt. er en del af familien, i midten Rasmus Holmboe og mor Elisabeth Holmboe. Foto: Jerry Ritz/Røde Kors

Fast familietradition i over 20 år for Holmboe:

"Det er vigtigt at forstå, at ikke alle er så priviligeret, som vi er"

Den årlige Røde Kors-indsamling er et familieanliggende hos Holmboe fra Hørsholm, der tager både børn og hund med ud på en rute

Familien Holmboe fra Hørsholm er aldrig i tvivl om, hvad de skal lave den første søndag i oktober.

Da gælder det et fast greb i raslebøssserne og så af sted på Røde Kors' årlige landsindsamling. Sådan har det været i de sidste par årtier for Elisabeth Holmboe, mor til fire drenge, og resten af familien.

"Vi har været med i over 20 år, for vi har samlet ind siden vores to ældste, Christian på 23 og Thomas på 21, var helt små og har fortsat lige siden," fortæller hun i en pressemeddelelse fra Røde Kors.

De to ældste bor ikke hjemme længere, men familiens to yngste Rasmus, 19, der går på Rungsted Gymnasium og Alexander, 15, der går på Vallerød Skole, deltager igen i år med egne ruter, ligesom den indiske udvekslingsstudent Parth som for tiden bor hos familie, mens han går i 2.g på Rungsted Gymnasium.

"Selv planlægger jeg i år at gå indsamlingsruten sammen med mine to niecer Karla på 10 og Selma på 7 og vores hund Tiff," siger Elisabeth Holmboe.

Vi er privilegeret

Valget med at være indsamler for Røde Kors forklarer 19-årige Rasmus med, at det er en god organisation, og man ved hvad pengene går til.

"Det er godt at vide, at der både hjælpes her i Danmark og ude i verden hvor der er brug for nødhjælp," siger han.

Mor Elisabeth er enig, men der er også en del opdragelse med i raslebøssen.

"Her i landet har vi det rigtig godt, og vi har ville give vores børn forståelse for, at det er ikke alle steder folk er så privilegeret, som vi er - ikke mindst her i Hørsholm," forklarer hun.

Dejligt at hjælpe

Under overskriften "Alle har brug for et hjem" går årets Røde Kors-indsamling til mennesker uden et hjem. Både i Danmark og internationalt. Blandt andet familier i Mozambique, Malawi og Zimbabwe, der har mistet alt til en fatal cyklon og oversvømmelse, forældre med syge børn i krigsramte Yemen, hvor de står uden både mad og medicin.

På de hjemlige breddegrader hjælper indsamlingen hjemløse og voldsramte kvinder, der må flygte fra deres hjem.

Familien Holmboe synes samstemmende, at det er rigtig gode formål at samle ind til.

"Man kan slet ikke forstille sig, hvor svært det må være ikke at have et hjem. At vi med indsamlingen kan medvirke til at sikre, at mennesker uden hjem kan få en akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp er dejligt at vide".

Rasmus' opfordring

Der kommer også en opfordring fra sønnen Rasmus.

"Hvis man har muligheden for at hjælpe skal man gøre det. Derfor vil jeg opfordre andre til at melde sig som indsamlere. Det er en god oplevelse, der venter, man bliver taget godt imod. Folk er faktisk utrolig flinke," lyder det fra den 19-årige mand, der stadig husker, at de som børn fik diplomer, når de havde været ude.

Og der er brug for mange flere indsamlere for at bemande alle ruter i Hørsholm, oplyser Røde Kors' lokale indsamlingskoordinatorer Rachel Modavsky og Michael Rolf Jacobsen i pressemeddelelsen.

Brug for indsamlere

Årets Røde Kors-indsamling 2019 afholdes søndag 6. oktober, og der er brug for flere indsamlere.

Der samles ind til mennesker uden et hjem. Både hjemløse og voldsramte kvinder i Danmark samt børn og voksne ude i verden, der har mistet deres hjem og levebrød i en krig eller katastrofe.

Du kan tilmelde dig som indsamler på: www.rodekors.dk

I snit kommer der 1.000 kr i hver indsamlingsbøsse. Det svarer til:

  • Seks måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn.
  • 365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød.
  • Mad til en hel familie i fire måneder.
  • Presenninger, der giver 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr.
  • Varme tæpper til 20 katastroferamte børn.

Sidste år samlede Røde Kors Danmark 16 millioner kroner ind til organisationens hjælpearbejde.

Publiceret 26 September 2019 12:15