Det er ikke kun på karaktererne, at Hørsholms skoler ligger i top. Også i den nationale trivselsmåling for folkeskolerne fra foråret 2017/2018 var folkeskolerne i Hørsholm nummer et.

Det er ikke kun på karaktererne, at Hørsholms skoler ligger i top. Også i den nationale trivselsmåling for folkeskolerne fra foråret 2017/2018 var folkeskolerne i Hørsholm nummer et. Arkivfoto

Hørsholm på førstepladsen:

Har landets dygtigste elever

Med 8,6 scorer Hørsholm-eleverne landets højeste karaktergennemsnit

Af
Morten Timm

Alle Hørsholms skoler kan lige nu juble over at have landets dygtigste elever. For sommerens karaktersnit på 8,6 ved afgangsprøven i 9. klasse er landets højeste.

Det sender dermed Hørsholm Kommune helt i top blandt landets 98 kommuner, hvor landsgennemsnittet er på 7,4.

”Det glæder mig, og jeg er meget stolt over det flotte resultat, eleverne har opnået," siger Niels Lundshøj (S), formand for Børne- og skoleudvalget i Hørsholm i en pressemeddelelse.

"At eleverne præsterer så flot, er først og fremmest, fordi de er dygtige, og fordi vi har nogle rigtig gode skoler med dygtige medarbejdere, som sikrer et højt fagligt niveau," understreger Niels Lundshøj videre.

Stabilt niveau og bedste trivsel

Det flotte resultat kommer ikke ud af det blå. For de lokale folke- og privatskoler i Hørsholm Kommune har år efter år vist et stabilt højt niveau ved afgangsprøven. Sidste år var karaktergennemsnittet 8,3 (skoleår 2017/2018) og forrige år (2016/2017) lå det på 8,5.

Det er ikke kun på karaktererne, at Hørsholms skoler ligger i top. Også i den nationale trivselsmåling for folkeskolerne fra foråret 2017/2018 var folkeskolerne i Hørsholm nummer et.

En ny trivselsmåling fra det seneste skoleår forventes offentliggjort til november.

Fakta

Top 5 kommuner karaktergennemsnit:

Hørsholm: 8,6

Lyngby-Taarbæk: 8,6

Gentofte: 8,5

Allerød: 8,4

Rudersdal: 8,4

Danske Kommuner har opgjort alle kommuners karaktergennemsnit. Klik HER

Publiceret 03 October 2019 11:54