Borgmester Morten Slotved modtog forleden underskrifter fra 125 forældre, der ønsker at få genindført tilskuddet til at passe eget barn. Initiativet til underskriftsindsamlingen har Pernille Lundsholt og Nicole Moth Benthien taget.

Borgmester Morten Slotved modtog forleden underskrifter fra 125 forældre, der ønsker at få genindført tilskuddet til at passe eget barn. Initiativet til underskriftsindsamlingen har Pernille Lundsholt og Nicole Moth Benthien taget. Pressefoto

Underskrifter til borgmesteren:

Pernille og Nicole kæmper for tilskud til at passe eget barn

Foreløbig er der 125 personer på underskriftindsamling, der vil have Hørsholm Kommune til at genindføre tilskuddet til pasning af eget barn. Det vil samtidig lette presset på pasningsbehov

Af
Morten Timm

"Vi ønsker at få genindført tilskuddet til pasning af eget barn. Det skal være frit for forældre at vælge netop den pasningsform, som passer ind i den enkelte families dagligdag. Og vi synes, det er helt naturligt at pengene følger barnet."

Det var budskabet fra Pernille Therese Jensen og Nicole Moth Benthien , da de forleden afleverede 125 underskrifter til borgmester Morten Slotved (K).

De to kvinder i Hørsholm står bag underskriftsindsamlingen.

I 2017 afskaffede Hørsholm Kommune tilskud til pasning af eget barn. Siden har flere forældre protesteret mod afskaffelsen. I januar startede Pernille Lundsholt og Nicole Moth Benthien for alvor kampen for at få genindført muligheden for at passe eget barn med tilskud.

"Vi har taget kampen op for børnenes skyld. Fordi vi mener at alle børn og familier har ret til den bedste start på livet," lyder det fra de to Hørsholm-kvinder.

Pladsgaranti hårdt presset

Ønsket fra forældrene kommer midt i de aktuelle budgetforhandlinger og i en periode, hvor pasningsgarantien i Hørsholm er under hårdt pres.

Ifølge kommunens hjemmeside er der især mangel på pladser til de 0-2 årige børn, hvor der ligeledes forventes en stigning med 50 børn, svarende til 27 procent.

"Et tilskud kunne være en stor hjælp og en afgørende faktor for, at man som forældre kan få enderne til at mødes," mener Pernille Lundsholt og Nicole Moth Benthien og argumenterer videre:

"Hvis de 29 familier, som i vores rundspørge på Facebook, ønskede at passe deres børn hjemme med tilskud, havde passet deres børn hjemme i dag, så manglede der pludselig ikke så mange institutionspladser længere."

"Eftersom der er 125 familier, som har underskrevet vores indsamling, så formoder vi, at væsentlig flere end de 29 børn vil blive passet hjemme, hvis de kan få tilskud," oplyser de.

Borgmester takkede

"Når Hørsholm Kommune har en stærk vision om at tiltrække flere børnefamilier, så er der ikke noget som gode og optimale vilkår for børnene, der kan tiltrække nye børnefamilier. Signalværdien i at tilbyde tilskud til pasning af eget barn er utrolig stærk og viser, at Hørsholm Kommune er interesseret i at skabe de allerbedste vilkår for kommunens børn og børnefamilier," påpeger Pernille Lundsholt og Nicole Moth Benthiem.

De tilføjer, at det samtidig vil være i fuld overenstemmelse med, hvad forskere og fagpersoner indenfor området anbefaler; at institutionslivet udskydes til barnet er minimum 2 år.

Borgmester Morten Slotved takkede for underskrifterne og ifølge de Pernille Lundsholt og Nicole Moth Benthien kaldte han det et meget interessant forslag, som kunne være med til afhjælpe presset på daginstitutionerne".

Underskriftindsamlingen for at få genindført tilskuddet til at passe eget barn finder du HER

Publiceret 09 October 2019 12:27