Debatten om PH Park fører nu til at både Venstre og Dansk Folkeparti er ude af budgetforhandlingerne.

Debatten om PH Park fører nu til at både Venstre og Dansk Folkeparti er ude af budgetforhandlingerne. Illustration: Birdseye

Gang i svingdøren:

Nu er Venstre også ude af budgettet

Venstre føler sig smidt ud af forhandlingerne, fordi de ikke ville garantere et ja til PH Park

Af
Fred Jacobsen

Der har været gang i svingdøren under budgetforhandlingerne på rådhuset i aftes: Først skred DF og LA, senere viste det sig at også det andet store borgerlige parti i kommunalbestyrelsen, Venstre, er ude. Smidt ud, lyder det fra Venstres forhandlere, gruppeformand Annette Wiencken og Anne Ehrenreich, i en fælles pressemeddelelse.

Ifølge Ehrenreich "blev det gjort klar for Venstre, at vores deltagelse i budgettet var betinget af en bestemt stemmeafgivelse til forslaget til lokalplan for PH Park" som var på økonomiudvalgets dagsorden i går, torsdag.

Nej til PH Park

Her stemte Venstres Annette Wiencken nej, fordi der ikke er skåret etager af alle tårnhuse. Ifølge Anne Ehrenreich - der udtaler sig i sagen i stedet for Annette Wiencken, der er bortrejst - kan man så også gå ud fra et nej fra Venstre, når lokalplanen skal stemmes igennem i kommunalbestyrelsen 28. oktober.

"Med mindre, der kommer ændringer. Og det tror jeg er muligt," siger hun til Ugebladet.

Hun oplever dog på den anden side, at der i aftes blev "trukket en streg i sandet", fordi borgmester Morten Slotved (K) og hans støtter vil have en afgørelse nu og vil kunne budgettere med PH Park.

Er den sag så vigtig for jer, at I vælger at forlade forhandlingerne?

"Ja, det er vores vurdering," lyder det fra Anne Ehrenreich.

Vi var konstruktive

Venstre har ifølge Anne Ehrenreich gennem budgetforhandlingerne "været konstruktive, og vi havde som det næststørste parti i kommunen naturligvis til hensigt at påtage os vores del af ansvaret for at styre kommunen igennem en svær økonomisk situation.

"Derfor finder vi det både overraskende og temmelig uforståeligt, at vores deltagelse i budgetforhandlingerne er uønsket på grund af en anden politisk holdning til et byudviklingsprojekt," hedder det i pressemeddelelsen, hvor Venstres grundlæggende positive holdning til PH Park bliver gentaget.

En gevinst for Hørsholm

"Vi tror på, at projektet bliver en gevinst for Hørsholm. Det har været vigtigt for os, at PH Park både får den bedst mulige økonomi og sikre, at PH Park kvalitativt opleves som en gevinst for naboerne," hedder det - med denne tilføjelse:

"Venstre ønsker et borgerligt samarbejde i Hørsholm, men i denne forbindelse er det os, der blev smidt ud af forhandlingerne."

I budgetforhandlingerne har Venstre "kæmpet for af minimere besparelserne på børn og ældre og umndgå skattestigninger for derimopd at søfe effektiviseringer på administration, job center og kulturområdet".

Publiceret 11 October 2019 09:28