Borgmester Morten Slotved er da træt og ærgerlig over, at Venstre, DF og LA har forladt budgetforhandlingerne.

Borgmester Morten Slotved er da træt og ærgerlig over, at Venstre, DF og LA har forladt budgetforhandlingerne. Arkivfoto: Morten Timm

Slotved efter budget-exit:

Uden PH Park så skal V, DF og LA spare større tocifret millionbeløb

Borgmester Morten Slotved langer hårdt ud efter specielt Venstre for at forlade budgetforhandlinger. De opfinder deres egen vilkår og har svært ved at tage ansvar, siger Slotved

Af
Morten Timm

Indtægten fra PH Park er et kardinalpunkt i de aktuelle budgetforhandlinger, som torsdag aften brød sammen på det syvende forhandlingsmøde. Her sagde Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre farvel og tak.

"Jeg er da træt af, at der er syv medlemmer, der har forladt forhandlinger, men når de ikke vil stemme for lokalplanen for PH PArk, så er det jo en helt anden budgetlægning med enorme besparelser til følge," siger borgmester Morten Slotved i en kommentar til gårsdagens sammenbrud.

Han oplyser, at han på mødet fremlagde et forligstekst indeholdende med PH Park, fordi det efter hans vurdering simpelt hen ikke kan laves uden en PH Park-lokalplan.

"Ved ikke at have PH Park - med de indtægter det giver os - så er det altså et større tocifret millionbeløb, der skal hives ud af budgettet. Det vil betyde mange flere besparelser og projekter der ikke kan gennemføres," tilføjer Slotved.

V opfinder deres egne vilkår

Han er særlig kritisk over for Venstres tilgang til forhandlingerne og lægger ikke skjul på, at de har været en udfordring med deres interne due og høge-opgør.

Min oplevelse er, at de har svært ved at bære projekter igennem og tage ansvar

"De har svært ved at stå indenfor deres opgave. Ud ad til vil de gerne fremstå som et ansvarligt parti, men ender med at stemme imod. De accepterer ikke de nuværende præmisser, fx med de indgående kontrakter i PH Park, men opfinder deres egne vilkår," udtaler Morten Slotved.

"Min oplevelse er, at de har svært ved at bære projekter igennem og tage ansvar. De udviser ganske enkelt manglende evne til at træffe beslutninger," tilføjer borgmesteren.

Markant sparerunde

Slotved glæder sig til at se Venstres budgetudspil, hvor de ikke indregner PH Park.

De skal jo pille de penge ud, vi allerede har fået og som vi får. Så har vi for alvor udfordringer med økonomien

"De skal jo pille de penge ud, vi allerede har fået og som vi får. Så har vi for alvor udfordringer med økonomien. Det vil betyde en markant sparerunde og omprioritering. Vi kan sammenligne det med Regionen, der skal stemme for Sundhedsplatformen, fordi det er en forudsætning for, at det hænger sammen. PH Park er en ligeså integrerede del af vores økonomi," understreger borgmesteren.

Samme melding til DF og LA

Det er for så vidt samme budskab Morten Slotved har til DF og LA. De vil begge et andet budget.

"Det er da fair, at Glen Madsen synes, som han synes, men han tager også indtægterne helt væk. LAs udmelding er bare markant lavere serviceudgifter," siger borgmesteren i sin kommentar.

Han kan dog ikke genkende LA's Jakob Nybos tal på 25 millioner kroner for kommunens kassebeholdning, for den vil ifølge borgmesteren blive styrket markant i det næste budgetår - netop med indtægter fra PH Park.

Publiceret 11 October 2019 11:01