DF og Glen Madsen er ude af budgetforhandlingerne og beskylder borgmester Morten Slotved for at bruge revolvermetoder.

DF og Glen Madsen er ude af budgetforhandlingerne og beskylder borgmester Morten Slotved for at bruge revolvermetoder. Foto: Fred Jacobsen

Slotveds revolver-politik blev for meget for DF:

Ude af budgetforhandlingerne sammen med LA

De to enmands-partier sætter heller ikke denne gang pen til en budgetaftale

Af
Fred Jacobsen

Det bliver heller ikke i denne omgang, budgettet for Hørsholm Kommune for årene 2020 til 2023 kommer til at stå på det bredest mulige fundament. Senest samtlige partier var med i budget 2018, der blev forhandlet op til det seneste kommunalvalg i november 2017.

Både Dansk Folkepartis (DF) Glen Madsen og Liberal Alliances LA) Jakob Nybo forlod torsdag aften forhandlingerne, som nu efterlader konstitueringspartierne Konservative, Socialdemokratiet og Radikales 12 mandater, Venstres fem og løsgænger Thorkild Gruelund om at få enderne til at nå sammen.

Stem ja eller skrid

Glen Madsens sortie er ledsaget af et voldsomt smæk med døren og beskyldninger om, at forhandlingsleder, borgmester Morten Slotved (K), fører revolverpolitik.

"Stem for lokalplanen til PH Park eller gå!," skulle beskeden ifølge Glen Madsen have været fra Morten Slotved ved indledningen til aftenens budgetforhandlinger.

"Den slags revolver-politik hverken kan eller vil Dansk Folkeparti ligge under for, og derfor var der ingen anden vej for partiets medlem af kommunalbestyrelsen, Glen Madsen, end at pakke tasken og forlade forhandlingerne," skriver partiet i en pressemeddelelse, i hvilken DF's eneste byrådsmedlem citerer sig selv for dette:

"Der skal meget til at chokere mig, og i den politiske verden skal man være klar på lidt af hvert. Men jeg må sige, at borgmester Morten Slotveds forhandlingsmetoder her til aften har rystet mig."

Udover at føle sig afæsket en garanti for at stemme for PH Park, påpeger DF, at partiet ikke kan være med i et forlig, hvor budgettet ikke er i balance.

Nej til overforbrug

Også LA's Jakob Nybo stod af og står igen uden for et budgetforlig, fordi kommunen ifølge Nybo igen er på vej ud i et overforbrug.

LA's Jakob Nybo er ude af budgetforhandlingerne. Han vil ikke være med til det han kalder kommunens fortsatte overforbrug.

LA's Jakob Nybo er ude af budgetforhandlingerne. Han vil ikke være med til det han kalder kommunens fortsatte overforbrug. Arkivfoto

"Overforbruget finansieres fortsat af at sælge ud af arvesølvet (som Hannebjerg- og sygehusgrunden) og inden for nær fremtid forventes igen en meget lav kassebeholdning på omkring kun 25 mio. kr. og dermed en truende risiko for at kommunen sættes under administration af social- og indenrigsminister Astrid Krag, hvormed kommunen mister sin selvbestemmelse og handlefrihed. Liberal Alliance ønsker, at Hørsholm kommune skal være en kommune, hvor der er højt til loftet, og vi har økonomisk handlefrihed til at foretage de udgifter og investeringer, som er ønskelige og nødvendige," udtaler Jakob Nybo i den pressemeddelelse, han har sendt ud her til aften.

Her bebuder han at fremlægge et budget i balance for at sikre, at kommunen fokuserer "på dens kerneopgave og hele tiden udviser økonomisk mådehold og ansvarlighed - ligesom i egen husholdning."

Publiceret 11 October 2019 00:10