Seniorrådets formand, Lisbet Schmølker, vil gerne råbe politikerne op til at få gang i byggeriet af plejeboliger. Fra venstre er det her Glen Madsen (DF), Mai Allin Thorup (K) og Sv.E. Christiansen (S).

Seniorrådets formand, Lisbet Schmølker, vil gerne råbe politikerne op til at få gang i byggeriet af plejeboliger. Fra venstre er det her Glen Madsen (DF), Mai Allin Thorup (K) og Sv.E. Christiansen (S). Foto: Fred Jacobsen

Seniorråd:

Byg nu de friplejehjem - dem begge

Byg dog begge steder, Ved Klædebo og ved Kokkedal Statopn, mener seniorrådets formand

Af
Fred Jacobsen

https://www.horsholm.dk/media/3911/aeldrepolitik_2019-2025.pdfhttps://www.horsholm.dk/media/3911/aeldrepolitik_2019-2025.pdfhttps://www.horsholm.dk/media/3911/aeldrepolitik_2019-2025.pdfhttps://www.horsholm.dk/media/3911/aeldrepolitik_2019-2025.pdfhttps://www.horsholm.dk/media/3911/aeldrepolitik_2019-2025.pdfHørsholm Seniorråd gider ikke deltage i diskussionen om, hvor et kommende privatdrevet friplejehjem skal placeres - i det nuværende industriområde Ved Klædebo eller ved Kokkedal Station.

"Lad os få dem begge. Hvad nøler vi efter? Lad nu være med at fedte med det," lyder opråbet fra Lisbet Schmølker, formand for Hørsholm Seniorråd.

Hun råber op på baggrund af oplysninger i Ugebladet om, at en privat investor er kommet på banen og viser interesse for at bygge et friplejehjem Ved Klædebo. Hørsholms politikere har tidligere talt om, at sådanne plejeboliger kan komme i spil i forbindelse med en kommende udvikling af Kokkedal Station.

Det er en diskussion, der efter Lisbet Schmølkers smag ikke skal trække alt for meget i langdrag.

Mangler nytænkning

"Vi mangler nytænkning fra kommunen, og der skal accelereres på området," mener Schmølker og henviser til kommunens plejeboliganalyse fra 2018, der viser, at der allerede næste år mangler 20 boliger, og at behovet ti år frem vil være mellem 58 og 67 plejeboliger.

"Det er jo fint at tænke på børn og skoler og forældre, men man skal også huske de ældres behov," slår seniorrådets formand fast.

Lad os få dem begge. Hvad nøler vi efter?

En af de store udfordringer, set fra seniorrådets side, er, at mange 'selvhjulpne' ældre borgere gerne vil ud af deres store huse, men må se i øjnene, at det ser tyndt ud med boliger til den gruppe borgere. Og der synes helle ikke at være en klar plan for området.

Lisbet Schmølker henviser tillige til den nyligt vedtagne ældrepolitik 'Hørsholm Hele Livet', der har det som et delmål at "ældre borgere skal have mulighed for at vælge den boligform, der passer bedst".

En tydeligere kommune

"Så lad os komme i gang i Hørsholm," siger Lisbet Schmølker.

I forbindelse med budgetaftalen for 2020-2023 er der afsat 500.000 kr. til at undersøge, hvordan Hørsholm Kommune kan tilvejebringe det krævede antal plejeboliger.

"Det er fint og godt og et skridt på vejen. Jeg kunne dog godt tænke mig, at kommunen er lidt tydeligere i at udtrykke viljen til at dække de behov," mener seniorrådsformanden.

Publiceret 03 November 2019 09:00