"Vi har selv opfattelsen af, at vi har handlet lovligt," siger Ole Stilling, direktør for by-ejendomsudvikling, teknik og miljø i Hørsholm Kommune.

Advokat skal nu undersøge, om arealoverførsler i Rungsted er lovlige

Borgerne skal kunne stole på, at kommunen handler lovligt, siger direktør for området

Af
Fred Jacobsen

Et advokatfirma skal nu give en uvildig vurdering af, om Hørsholm Kommune har handlet i strid med Planloven i forbindelse med arealoverførsler.

"Vi har selv opfattelsen af, at vi har handlet lovligt. Men når medlemmer af kommunalbestyrelsen rejser tvivl om det, må vi yde den service at få det afklaret," siger direktør for by- og ejendomsudvikling, Ole Stilling, til Ugebladet.

Hørsholm Kommune har derfor bedt advokatfirmaet Bech-Bruum om at vurdere, "om praksis er i overensstemmelse med lovgivningen i sager om arealoverførsler", hedder det i en pressemeddelelse, kommunen netop har udsendt. Fokus i undersøgelsen vil specielt være sager om dispensation - også de nyeste sager, hedder det i meddelelsen, hvor der bebudes et resultat af denne vurdering om en måneds tid.

To sager der har gjort udslaget

Naboer omkring Svendsvej i Rungsted mener, at Hørsholm Kommune handler i strid med Byplan 6 i forbindelse med en arealoverførsel, som Jan H. Klit (K), formand for Miljø- og planlægningsudvalget (MPU) er involveret i og trækker samtidig en sag på Højskolevej i Rungsted frem. Her det centerchefen for teknik, Katrine Langer og hendes mand, der har overført et areal mellem nr. 3A og 3B, hvorved den ene grund er sat til salg som byggegrund.

Anne Ehrenreich, Venstre, medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Anne Ehrenreich, Venstre, medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Her mener naboerne, der også har startet en underskriftindsamling, at kommunen handler i strid med lokalplan 156.

Tillid og ordentlighed

Venstres Anne Ehrenreich har taget sagen op, fordi hun mener, at kommunens praksis om arealoverførsel og udstykning ikke er i overensstemmelse med Planlovens §19. Hun har derfor benyttet sin initiativret til at få afklaret denne praksis i MPU.

Den afklaring kommer kommunen nu i forkøbet med en uvildig advokatvurdering.

"Borgerne skal kunne stole på, at myndighedsudøvelsen i Hørsholm Kommune er i orden og sager behandles med den ordentlighed som loven tilsiger," siger Ole Stilling i pressemeddelelsen.

Publiceret 07 November 2019 15:40