De første passagerer har fundet plads i Selfridge Zulus store sorte limousine.

De første passagerer har fundet plads i Selfridge Zulus store sorte limousine. Foto: Fred Jacobsen

SE BILLEDERNE fra aftenvagtens usædvanlige gave:

I luksuslimousine til frokost og havfrue

For Selfridge Zulu, aftenvagt på Sophielund, er det en gave at kunne give

Af
Fred Jacobsen

Hvor ofte sker det lige, at en sort, ni-ti meter lang Lincoln limousine kører op foran et plejehjem, og ti beboere over den røde løber hjælpes ind i køretøjet af chaufføren med kasket og postkasserød uniformsjakke?

Ikke så ofte formentlig. Og endnu sjældnere måske, når chaufføren i den farvestrålende uniform er en af plejehjemmets ansatte.

Det er chaufføren her, 45-årige Selfridge Madisson Zulu. Han er aftenvagt på plejecenter Sophielund to-tre dage om ugen - og som en gave til de beboere, han omgås, når han er på vagt, havde han denne tirsdag inviteret dem på en udflugt.

Frokost og havfrue

Første stop på turen var Skovridderkroen i Charlottenlund, hvor Zulu gav frokost, så videre til forskellige andre udflugtssteder, blandt andet Langelinje og Den lille Havfrue - og så tilbage til Hørsholm igen efter en tur på omkring tre timer.

"Det er godt at give til andre. Og det er godt, at de ældre kommer ud og oplever noget andet," fortæller Selfridge Zulu til Ugebladet.

Han betaler hele gaven af egen lomme og medgiver, at han selvfølgelig ikke kunne gøre det, hvis han alene skulle leve af sin SOSU-løn. Han er, fortæller han, velhavende og er kommet til penge gennem salg af noget jord, er involveret i et større miljøprojekt i Roskilde og har netop købt en limousineudlejningsvirksomhed i Sverige, hvor han er flyttet til.

Ikke brug for jobbet

Men hvorfor så arbejde som SOSU-medarbejder på Sophielund, når det ikke er nødvendigt?

Det er godt at give til andre

"Det er rigtigt, jeg har ikke brug for jobbet. Men her er der et andet miljø og en helt anden slags arbejde end det jeg er vant til. Jeg har glæde ved at hjælpe folk," lyder det fra Selfridge Zulu.

Det er tydeligt, at chaufføren i den postkasserøde uniformsjakke kender de passagerer, han skal have med på tur. Der blive krammet og klappet kærligt på hænder, og nænsomt hjælper han sine passagerer på plads i det luksuriøse køretøj.

Og da alle er på plads, vinker han farvel og kører.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, Zulu tager mennesker, der ellers ikke ville have mulighed for det, med på sådan en tur.

"Jeg har kørt med kræftramte børn fra Rigshospitalet og med ældre i Hvidovre. Hvorfor ikke? Jeg kan jo godt lide at give."

Publiceret 07 November 2019 09:11