Venstre 29.06.2013.
Bestilt af Janne Rømsing.
© clausboesen.dk

Venstre 29.06.2013. Bestilt af Janne Rømsing. © clausboesen.dk

Venstre vil ændre praksis for arealoverførsler

Anne Ehrenreich (V) mener, at mindstegrundstørrelse skal fastholdes i nye lokalplaner

Af
Morten Timm

Borgerne i Hørsholm skal kunne stole på lokalplanernes ordlyd, herunder kravet om mindstegrundstørrelse. Derfor må kommunens gældende praksis for arealoverførsler justeres, så arealoverførslerne ikke underminerer mindstegrundstørrelsen.

Sådan lyder det politiske ønske nu fra Venstres byrådsmedlem Anne Ehrenreich på baggrund af, at der nu er givet dispensation i den omstridte sag om arealoverførsel på Svendsvej i Rungsted og den efterfølgende advokatundersøgelse.

"Uanset advokatundersøgelsens resultat er det Hørsholm Kommunes politikeres opgave at forholde sig til, om vi ønsker at fortsætte en praksis for arealoverførsel, som medfører, at mindstegrundstørrelsen i lokalplanerne undermineres gennem arealoverførsler og bidrager til at fortætte villakvartererne. Dette kan vi ændre på i de nye lokalplaner," lyder argumentationen fra Anne Ehrenreich.

Må ikke forsinke

Hun ser frem til det videre arbejde i Miljø- og planlægningsudvalget og håber ikke, at advokatundersøgelsen vil forsinke den proces.

"Når det nu er Hørsholm Kommune, der betaler for undersøgelsen vil jeg foreslå, at kommunen også beder advokatfirmaet vurdere, i hvilken udstrækning Hørsholm Kommunes praksis er på linje med nabokommunernes, navnlig Rudersdal Kommunes.

Publiceret 11 November 2019 16:15