NGG's vicerektor Thomas Thrane præsenterer det nye 21st Century Skills. Pressefoto

NGG's vicerektor Thomas Thrane præsenterer det nye 21st Century Skills. Pressefoto

NGG lancerer et nyt springbræt til fremtiden

Faget '21st Century Skills' skal klæde eleverne på til arbejdsmarkedet

I løbet af efteråret lanceres et nyt initiativ i gymnasieafdelingen på NGG. NGG 21st Century Skills skal give eleverne mulighed for at fordybe sig i et selvvalgt område, der gør dem parate til fremtidens arbejdsmarked.

”Flere af vores studerende har efterspurgt, at de sammen med gymnasiets faglige fundament, eksamensbeviset og studenterhuen kunne få mulighed for at udforske færdigheder, de kan bruge efter gymnasiet. Det er færdigheder, som vil udvide deres platform som ny-udklækkede studenter i et innovativt, dynamisk samfund. De ønsker sig det, de kalder et springbræt til fremtiden,” forklarer NGG's vicerektor, Thomas Thrane, i en pressemeddelelse.

Idéen til NGG 21st Century Skills er udsprunget af skolens sportscollege, hvor eleverne får elitetræning og et kompetencebevis inden for en selvvalgt sportsgren. Det er ifølge vicerektoren en opskrift, der virker.

Vil gerne yde ekstra

”Vores elever vil gerne yde en ekstra indsats. Især når det handler om at få kompetencer, de kan anvende uden for skolen, for det er afgørende for deres fremtid. Det kan vi se med den stigende interesse til vores træneruddannelser på bl.a. ski og fitness. Det er derfor, at vi nu udvider den kendte model fra vores sportscollege til disse innovative forløb, hvor eleverne får mulighed for at fordybe sig i tidens problemstillinger på tværs af fag og kompetencer og dermed arbejde med færdigheder, der kan være med til at udvide deres personlige horisont,” fortæller Thomas Thrane.

Certifikat for fremtiden NGG 21st Century Skills virker som et supplement til gymnasieelevernes almindelige studieretning. Her dykker eleverne ned i én af de fem retninger Global Citizenship og FN’s verdensmål, Teknologi og Programmering; Iværksætteri, Innovation og Entreprenørskab; Kultur, Medier, Musik og Design samt Kend dig selv, der handler om selvindsigt og ledelse. Efter forløbet får eleverne et certifikat.

gs

Publiceret 14 November 2019 16:45