Anna Raith Louring, 38 år og mor til tre børn på tre, seks og ni år, har uddannet til psykomotorisk terapeut og tilbyder både fødselsforberedelse, barselstræning og kropsbehandlinger.

Anna Raith Louring, 38 år og mor til tre børn på tre, seks og ni år, har uddannet til psykomotorisk terapeut og tilbyder både fødselsforberedelse, barselstræning og kropsbehandlinger. Foto: Morten Timm

Før og efter fødslen:

Anna hjælper med livets store omvæltning

"Flow of Life" kalder Anna Raith Louring sin nye klinik i Hørsholm, hvor hun tilbyder kropsbehandlinger, fødselsforberedelser, barselshold, træning og babymotorik

Af
Morten Timm

Livets måske største omvæltning er at blive mor og far. Det er ikke kun hårdt og en stor forandring, det er også vanskeligt at forberede sig på.

Men nu er der hjælp at hente hos 38-årige Anna Raith Louring, der udbyder af kropsbehandlinger til både mor og baby, fødselsforberedelse med fødselspartner, barselshold, træning før og efter fødslen plus motorikhold for babyerne.

Hun kalder virksomheden for "Flow of Life" og efter at have undervist sidste år i København har hun nu indrettet sig i Codanhus, Hovedgaden 55A og med en sal til holdtræning på den anden side af gågaden.

"Det er en kæmpe stor forandring i livet at gå fra at være sig selv og til at blive forælder med det enorme ansvar for et lille menneske, du pludselig får. Sådan havde jeg det i hvert fald, da vi fik vores første barn," fortæller Anna Raith Louring.

Dengang for ni år siden opstod hendes interesse for at lære om den livsændring, det er at blive mor og far, og hvordan man kan hjælpe andre.

Hårdt og udfordrende

Siden har hun fået yderligere to børn og uddannet sig til psykomotorisk terapeut og sagt farvel til et fast job i modebranchen for at være selvstændig behandler for gravide og nybagte mødre.

"Jeg synes, der mangler de her muligheder for gravide og nybagte forældre i Hørsholm. For ikke mindst tiden efter fødslen er rigtig hård og udfordrende. Hele den omstilling med at blive forældre er ikke bare at svæve på en lyserød sky," mener Anna Raith Louring og fortsætter:

"Man kan læse sig til meget, men det kan være svært at finde de rigtige redskaber, få den kropslige erfaring og bruge sit åndedræt. Det vil jeg gerne hjælpe kommende forældre med," oplyser Anna Raith Louring, der oveni arbejder med den særlige rebozobehandling, der stammer fra mexicanske jordemødre og er en fremragende teknik, hvor man bruger et langt tørklæde.

"Der er mange ting at forholde sig til, og der sker mange ting, ikke mindst med kvindens krop, men det bliver kun nemmere at håndtere, når man ved, hvorfor noget gør ondt og man ikke behøver være bange for det. Jo mere du ved, jo mere kan du slappe af," siger Anna Raith Louring videre.

Hun tilbyder også at komme ud til mødregrupper og vise babymassage og motorik.

"Det er en kæmpe stor forandring i livet at gå fra at være sig selv og til at blive forælder med det enorme ansvar for et lille menneske. Sådan havde jeg det i hvert fald," fortæller Anna Raith Louring, der har startet "Flow of Life". Foto: Morten Timm

Både kropsligt og mentalt

Fra det offentlige tilbydes til alle gravide to seancer med fødselsforberedelser af en jordemor. Her adskiller et forløb hos "Flow of Life" sig ved at være små hold eller individuelt forløb, hvor man lærer at brige sit åndedræt under fødslen, håndtere smerter samtidig med at få trænet og styrket sin krop.

"Min tilgang til undervisning og behandling er altid både kropslig, mental og relationel. Jeg oplever blandt andet flergangsgravide, der efter en svær eller traumatisk første fødsel, har stor gavn af at deltage på mine hold eller i et individuelt forløb hos mig," siger "Flow of Life"-indehaver, der er født og opvokset i Hørsholm.

Publiceret 14 November 2019 09:30