Efter mange år i spidsen for Venstre i Hørsholm Kommunalbestyrelse har Annette Wiencken nu smækket med døren og forladt partiet.

Efter mange år i spidsen for Venstre i Hørsholm Kommunalbestyrelse har Annette Wiencken nu smækket med døren og forladt partiet. Arkivfoto: Morten Timm

Bombe i Venstre:

Gruppeformand smækker med døren

Tidligere borgmesterkandidat Annette Wiencken siger farvel og tak til Venstre og bliver løsgænger i Hørsholm Kommunalbestyrelse

Af
Morten Timm

I går var de fem. Nu er de fire. Venstres gruppeformand og tidligere borgmesterkandidat Annette Wiencken har her fredag eftermiddag smidt en bombe og meddelt, at hun forlader partiet og byrådsgruppen.

"Det er med beklagelse, jeg orienterer om, at jeg ikke længere er medlem af Venstre," meddeler Annette Wiencken i en pressemeddelelse.

Hun har valgt at forsætte sit arbejde i kommunalbestyrelsen i resten af valgperioden, men som løsgænger uden for parti.

"Det er en tung beslutning, som har været længe undervejs, og jeg har indtil i dag valgt at holde fast i håb om at samle opbakning til at forsætte arbejdet med den samarbejdsstrategi i forhold til de andre partier, som flere af Venstre Hørsholms generalforsamlinger har peget på. Det er desværre ikke lykkedes," oplyser Annette Wiencken.

Bestyrelsens indblanding

Hun langer også ud efter Venstres bestyrelse, som har givet helt urimelige arbejdsbetingelser som gruppeformand.

"Det har næppe været usynligt for vælgerne, at bestyrelsen har blandet sig direkte i det politiske arbejde med klart divergerende budskaber, og uenigheden har forplantet sig i Venstres KB-gruppe. Det har fjernet fokus fra den planlagte strategi og givet helt uacceptable betingelser for en gruppeformand," mener hun.

Samarbejde ødelagt

Heller ikke samarbejdet i Venstres kommunalbestyrelsesgruppe har fungeret, fastslår hun.

"Samtidig oplever jeg, at samarbejdet i kommunalbestyrelsesgruppen er ødelagt. Det har jeg i dag valgt at tage konsekvensen af, både af hensyn til mig selv og til Venstre."

Hun oplyser videre, at hun fortsætter arbejdet i kommunalbestyrelsen og vil kæmpe for borgerlige, liberale løsninger for Hørsholm.

"Jeg vil fortsat være Venstremand i hjertet og håber inderligt, at Venstre i Hørsholm finder et fælles fodslag. Jeg er stolt at være valgt for Venstre og for at mit personlige stemmetal i min tid som spidskandidat var med til at sikre Venstre fem mandater i Hørsholm Kommunalbestyrelse," slutter Annette Wiencken sin pressemeddelelse.

Publiceret 15 November 2019 15:28