Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Anne Ehrenreich (V), medlem af Hørsholm Kommunalbestyrelse.

Ehrenreich om advokatundersøgelse:

Vi har ikke beklikket kommunens praksis

- men vi er ikke enige i den aktuelle praksis og mener, at vi politisk skal ændre praksis i sager om arealoverførsler, siger Anne Ehrenreich

Af
Morten Timm

Venstres to kommunalbestyrelsesmedlemmer - Anne Ehrenreich og Fritz Reuther - bliver ved navn nævnt i den opgavebeskrivelse, som advokatfirmaet Bech-Bruun har formuleret forud for undersøgelsen af de omstridte arealoverførsler på Svendsvej og Højskolevej i Rungsted.

Men det er helt ubegrundet, mener Anne Ehrenreich i en kommentar til, at Hørsholm Kommune nu har offentliggjort kommissoriet fra Bech-Bruun.

"Vi ikke har beklikket kommunens praksis. Alt hvad vi har sagt er, at mens vi venter på nye lokalplaner i hele Hørsholm, er der opstået et smuthul, hvor Hørsholm Kommune fortætter byen gennem arealoverførsler og udstykninger, som er i modstrid med gældende byplanvedtægter og lokalplaner," meddeler Anne Eherenreich og ser frem til at få afklaret om praksis for arealoverførsler er i overenstemmelse med Planlovens §19.

Ikke enig i praksis

"Direktør Ole Stilling har forklaret, at dette er kommunes praksis på området. Det har vi noteret os. Vi er så ikke enige i den praksis og mener, at vi – uanset resultatet af advokatundersøgelsen - politisk skal ændre praksis, så vi bringer den bedre i overensstemmelse med Planlovens §19," fastslår Venstre-politikeren.

"Vi ønsker en praksis, hvor borgerne kan regne med, at en minimumsgrundstørrelse på 1000 m² er 1000 m², uanset om grunden er dannet ved udstykning, arealoverførsel eller på anden måde. Det bør indskrives i de kommende lokalplaner," understreger Anne Ehrenreich.

Venstres byrådsmedlem har dog sat sin underskrift på den protestskrivelse en gruppe utilfredse borgere har taget initiativ til. Her fremgår, at man ønsker at stoppe, at kommunens medarbejdere omgår lovgivningen.

Publiceret 15 November 2019 10:07