Samarbejdet i Venstres byrådsgruppe blev ifølge den tidligere gruppeformand Annette Wiencken uudholdeligt til sidst.Og i dag valgte hun at blive løsgænger.

Samarbejdet i Venstres byrådsgruppe blev ifølge den tidligere gruppeformand Annette Wiencken uudholdeligt til sidst.Og i dag valgte hun at blive løsgænger.

Lettet Wiencken efter sit farvel:

Følte mig som boksebold

"Retorikken internt og mellem gruppe og bestyrelse var nogle gange respektløs. Nok blev nok," siger den nu tidligere gruppeformand for Venstre

Af
Fred Jacobsen

Først fortalte hun det til den konstitueret partisekretær i Venstre, Trine Korsgaard, derefter sendte hun besked til den lokale partiformand Stig Brammer.

"Så ventede jeg et par timer og sendte pressemeddelelsen ud," fortæller den nu tidligere gruppeformand for Venstre i kommunalbestyrelsen, Annette Wiencken, om dagens lokalpolitiske bombe.

Som er, at hun ikke bare har meldt sig ud af Venstres byrådsgruppe, men også har meldt sig helt ud af partiet. Lokalpolitisk fortsætter Annette Wiencken nu som løsgænger. Som nummer to, efter at Thorkild Gruelund blev smidt ud af Det Konservative Folkeparti.

Alt dette her skete i dag, men har været undervejs i et par år, fortæller den 62-årige lærer på NGG.

Det blev uuholdeligt til sidst, og det var et spørgsmål om, hvor længe jeg og hvor længe Venstre kunne holde til det

Annette Wiencken, ex-gruppeformand for Venstre

"Det er med sorg i hjertet men også med lettelse, jeg tog dette skridt. Til tider følte jeg mig som en boksebold," lyder hendes beskrivelse af samarbejdet i byrådsgruppen og mellem gruppe og bestyrelse.

Respektløs retorik

"Retorikken internt og mellem gruppe og bestyrelse var nogle gange respektløs. Nok blev nok. Jeg er ked af, at det nåede dertil," siger Annette Wiencken.

Hun beskriver de seneste to år som problematiske, hvor bestyrelsen har blandet sig i det politiske arbejde og hvor samarbejdet i gruppen er blevet slidt. Og den tidligere formand Jørgen Eierfeldts afskedssalut med at dele gruppen op i duer og høge var en af de dråber, der fik Annette Wienckens bæger til at flyde over.

Meningen er, at vi skulle være fem i Venstre i kommunalbestyrelsen

Stig Brammer, formand

"Det blev uudholdeligt til sidst, og det var et spørgsmål om, hvor længe jeg og hvor længe Venstre kunne holde til det. Og så synes jeg det var bedst at trække mig og vil gerne vende tilbage, hvis Venstre er til det," forklarer hun til Ugebladet.

Duerne og høgene

Fløjene i Venstre i Hørsholm er med Annette Wienckens afgang blevet tydelige med 'høgene' Ann Lindhardt og Anne Ehrenreich på den ene og 'duerne' Annette Wiencken og Kristian N. Jensen på den anden. Samme Kristian N. Jensen, der nu ikke længere er folketingskandidat for Venstre. Og med Fritz Reuther pendulerende imellem de to kanter som pragmatikeren. Et billede, ex-gruppeformanden sagtens kan genkende.

Jeg mener, at al den ser snak om oppositionspolitik har taget overhånd

Annette Wiencken

"Det har alle jo kunnet se," konstaterer hun og tilføjer:

"Jeg synes jo ikke, man skal være skarp i sine udtalelse for skarphedens skyld. Jeg mener, at al den ser snak om oppositionspolitik har taget overhånd."

Annette Wiencken var tydeligvis ikke tilfreds med udgangen på budgetforhandlingerne, der endte med et budget, hun langt hen ad vejen kunne se sig selv i. Forhandlingerne endte med, at Venstre med Wienckens ord blev smidt ud, fordi partiet ikke ville forpligte sig på at stemme for PH Park lokalplanen.

"Men jeg mener nu heller ikke, vi var villige nok til at række hånden ud til den anden. Det gælder så også den anden side," mener Annette Wiencken.

En kedelig overraskelse

Stig Brammer, formand for partiforeningen, fik i dag endelig besked om Annette Wienckens beslutning.

"Vi har haft snakke, og jeg har set det komme, men i dag var det en kedelig overraskelse. Annette har været et aktiv i Venstre og har taget tæsk for holdet. Jeg er ked af, at hun er gået," siger Stig Brammer til Ugebladet.

"Meningen er, at vi skulle være fem i Venstre i kommunalbestyrelsen. Det er vi ikke mere, så der er nogle skår der skal klinkes," siger Stig Brammer, der nu ser det som sit mål at samle Venstre.

"Annettes afgang er et resultat af diskussionerne om at skulle samarbejde mere med Konservative eller ej. Det er en udfordring, der ikke bare er sort eller hvid," mener Stig Brammer.

Publiceret 15 November 2019 18:15