Venstres Kristian N. Jensen var ikke overrasket, men ærgerlig og trist over, at Annette Wiencken sagde farvel og tak som gruppeformand og Venstre-medlem. Arkivfoto

Venstres Kristian N. Jensen var ikke overrasket, men ærgerlig og trist over, at Annette Wiencken sagde farvel og tak som gruppeformand og Venstre-medlem. Arkivfoto

Ærgerlig Kristian Jensen:

Annette har gjort meget for Venstre

"Vi har da noget, vi skal forbedre," siger Kristian N. Jensen efter gruppeformandens pludselige smæk med døren

Af
Morten Timm

Venstres Kristian N. Jensen blev umådelig trist, da han fredag modtog nyheden om, at hans gruppeformand Annette Wiencken havde meldt sig ud af partiet i protest mod bestyrelsens indblanding og det dårlige samarbejde i kommunalbestyrelsesgruppen.

"Jeg synes, at det er super ærgerligt, at Annette går. Hun har været en meget dygtig politiker og gjort meget for Venstre," udtaler Kristian N. Jensen til Ugebladet.

Wienckens udmelding af partiet kommer dog ikke bag på ham, men han ønsker ikke at gå ind i en vurdering af hendes bevæggrunde.

"Det er Annettes opfattelse, og det vil jeg ikke blande mig i. Jeg vil dog medgive, at den nye bestyrelse er væsentlig bedre at samarbejde med end den gamle," siger Kristian N. Jensen.

Noget der skal forbedres

Med hensyn til den nu formindsket kommunalbestyrelsesgruppe - og et 'tab' af 1.100 stemmer, som Annette Wiencken fik ved sidste kommunalvalg - mener han, at de nu må kigge fremad og finde fælles fodslag for en borgerlig retning.

"Vi har da noget, vi skal forbedre," erkender Kristian N. Jensen overfor Ugebladet.

Annette Wienckens smæk med døren kom kun få timer efter Ugebladet havde skrevet, at selvsamme Kristian N. Jensen og kredsbestyrelsens formand Jørgen Eirfeldt havde meddelt, at han stoppede som partiets lokale folketingskandidat.

Opsplittet

Selvsamme Jørgen Eierfeldt, der indtil for kort tid siden også var formand for Venstre i Hørsholm, som hverken Annette Wiencken eller Kristian N. Jensen har anprist samarbejdet med.

Og samme Eirfeldt, der ved siden formandsfratræden kom med den kontroversielle udmelding om V-gruppens to fløje, henholdsvis opdelt i duer og høge.

Både Annette Wiencken og Kristian N. Jensen blev anset for at være duer, mens Anne Ehrenreich og Ann Lindhardt er høgene, en gang i mellem i selskab med partiets ældste medlem, Fritz Reuther.

Publiceret 18 November 2019 07:30