Fra fredag 22. november vil du kunne finde Ønsketræet fra Rotary Hørsholm i Midtpunkt. Her kan du købe en julegave til til et barn, der af forskellige årsager ikke kan holde jul med sin familie. Arkivfoto

Fra fredag 22. november vil du kunne finde Ønsketræet fra Rotary Hørsholm i Midtpunkt. Her kan du købe en julegave til til et barn, der af forskellige årsager ikke kan holde jul med sin familie. Arkivfoto

Ønsketræet tænder et lys i mørket

Rotary Hørsholm stiller fredag igen Ønsketræet op i Midtpunkt, hvor du kan glæde et barn, der ellers ikke får gaver

Tiden nærmer sig, hvor vi skal til at åbne den første låge i årets julekalender. En næsten lige så stor tradition er det at Ønsketræet stilles op i Hørsholm Midtpunkt.

I år tændes træet fredag 22. november kl. 15. Det er Rotary Hørsholm, der står bag træet, og det bliver stående indtil alle ønskerne er opfyldt, dog ikke længere end til søndag den 15. december.

Brug for et lyspunkt

"Vi gør det, fordi vi mener, at også børn, der er i en vanskelig situation, hvor julen kan føles som en svær tid, har brug for et lyspunkt. En gave fra en, der gerne vil give, giver juleglæden tilbage," siger Peter Stærmose fra Hørsholm Rotary Klub.

Praktisk foregår det på den måde, at der hænger et ønske fra et barn i juletræet, og har man lyst til at glæde et barn, tager man et ønske fra træet, køber gaven, får den pakket ind og afleverer den ved Ønsketræet til Rotary, som vil være til stede i weekenderne indenfor det tidsrum, hvor der erfaringsmæssigt et flest på julegaveindkøb. Skulle der ikke være nogen ved Ønsketræet, er man velkommen til at tage et ønske og aflevere den indkøbte gave hos Imerco, der igen har stillet sig til rådighed med at opbevare gaverne.

Børnenes egne ønsker

Rotary i Hørsholm arbejder sammen med en række institutioner, hvor der er børn, der af en eller anden grund ikke kan være hos deres familie. Og mange børn kommer fra familier, der har en hverdag, der ikke giver plads for megen juleglæde. Der er indsamlet lister med et ønske fra hvert barn, der skal fejre julen på institution, og vi pynter Ønsketræet med børnenes egne juleønsker. På ønskerne er det markeret, om der er tale om en dreng eller en pige samt det pågældende barns alder.

På Ønsketræet kan man finde ønsker fra børn, der er placeret på Villa Kokkedal, Røntofte Krisecenter, Jacob Michaelsens Minde, Kong Frederiks Stiftelsen, Hillerød Hospitals Børne- og Ungdomsafdeling samt børn, der er udvalgt af Børns Voksenvenner, Foreningen Grønlandske børn og Den Gamle Brugs. Også Rungsted, der laver julefester for hjemløse, er med i samarbejdet.

"Frem for alt er den vigtigste samarbejdspartner naturligvis alle de venlige mennesker, der lægger vejen forbi ønsketræet og midt i julens forberedelser afsætter tid til at købe en gave, der kan bringe juleglæden ind i en måske mørk hverdag for et barn. Vi er bekendt med, at for nogle er det blevet en tradition at komme forbi ønsketræet og få en snak og via en (eller flere) gaver, tænde et julelys et sted, hvor der er rigtig god brug for det," siger Peter Stærmose.

Publiceret 19 November 2019 15:00