25-årige Kim med sin elskede Hubert på halvandet år, der mandag morgen var lige ved at spise noget skinkepålæg, der var rullet rundt om nogle søm og smidt i hundeskoven i Rungsted Hegn. Foto: Privat

25-årige Kim med sin elskede Hubert på halvandet år, der mandag morgen var lige ved at spise noget skinkepålæg, der var rullet rundt om nogle søm og smidt i hundeskoven i Rungsted Hegn. Foto: Privat

Uhyggeligt fund i skoven:

Kim redder sin hund fra at spise skinkeruller med søm

25-årige Kim Nathalie Frederiksen fra Rungsted er rystet efter hendes hund Hubert i Rungsted Hegn var tæt på at sluge kødpålæg, der var rullet pænt rundt om nogle søm

Af
Morten Timm

"Det er en helt forfærdelig ting at gøre. Hvem kan finde på det her. Det er mig en gåde...."

Sådan lyder det fra en rystet og vred Kim Nathalie Frederiksen, Rungsted, efter hun mandag morgen kun med nød og næppe fik forhindret sin halvandet år gamle hund, Hubert, i at labbe noget skinkepålæg i sig, som hunden mandag havde fået færten på deres tidlige morgenluftetur i hundeskoven i Rungsted Hegn.

Hvem kan finde på det her. Det er mig en gåde

Kim Nathalie Frederiksen

Problemet med kødpålægget var, at det nænsomt var rullet rundt om tre søm, der var 3-5 cm lange. Det er ikke længe siden, at hun læste om en kvinde på Bornholm, der havde fundet kødpålæg med barberblade i.

Den unge hundeejer synes, det er skrækkeligt at tænke på, hvad der kunne være sket, hvis Hubert eller en anden hund havde spist skinkerullerne med søm i. Derfor vil hun gerne advarer andre hundeluftere i området.

Pludselig er han væk

Klokken 7 mandag morgen da 25-årige Kim og Hubert, som så mange andre gange, skulle et smut i hundeskoven, så den unge puddel-blanding kunne få lov at løbe frit og få brugt noget energi, inden Kim skulle af sted på arbejde.

"Normalt går han ikke langt væk fra mig - og slet ikke når det er mørkt. Men pludselig får han færten af noget, men jeg fortsætter lidt hen ad stien, men undrer mig over, at han ikke kommer med. Heldigvis har jeg tændt lyset i hans halsbånd og kan se ham ca. 50 meter væk," fortæller Kim Nathalie Frederiksen til Ugebladet.

"Jeg kalder straks på ham - men han reagerer ikke. Det plejer han at høre. Jeg kalder flere gange, mens jeg går hen mod ham. Med lyset fra min mobil kan jeg se, at han står superglad med noget i munden og nærmest siger: "Se mor, hvad jeg har fundet". I skovbunden opdager jeg, at der ligger flere ruller med noget skinkepålæg og kommer faktisk til at tænke på sagen fra Bornholm. Derfor hiver jeg straks det ud af munden på ham for så at opdage, der indeni ligger søm," lyder det videre fra Kim Nathalie Frederiksen, der samler skinkepålægget op og smider det i skraldespanden.

"Jeg var både rystet og chokeret. Og jeg havde aldrig tilgivet mig selv, hvis Hubert havde spist det."

Livstruende at spise

Den frygt kan dyrlæge Charlotte Frydensberg fra Usserød Dyreklinik godt forstå. Hun er også rystet over at høre historien.

Det her er absolut livsfarligt. Der er stor risiko for, at det vil perforere vitale organer

Charlotte Frydensberg, dyrlæge

"Det her er absolut livsfarligt. Der er stor risiko for, at det vil perforere vitale organer og være livstruende, hvis en hund eller et andet dyr spiser det her. Jeg vil sige, at en hund skal være meget heldig, hvis ikke den skal få varige mén," fastslår Charlotte Frydensberg overfor Ugebladet.

Drengestreger eller hadforbrydelse

Huberts 25-årige 'mor' kan ikke vurdere om der er tale om drengestreger, som på uhyggelig vis er ved at brede sig - som dengang flere begyndte at kaste ting ned fra motorvejsbroer og da unge klædte sig ud som klovne og skræmte folk - eller det er en 'hate crime' mod hunde og dyr.

"Vær opmærksom når I går med jeres hunde, advarer Kim Nathalie Frederiksen igen, der også lagde historien på Facebook i Hørsholm Rungsted Beboergruppe.

Hun har ikke siden været i hundeskoven med Hubert.

Publiceret 27 November 2019 16:30