Merete og Erik Aaen er aktiv udøvende kunstnere i den lokale kunstforening Aktiv Kunst, og de synes, de nye faciliteter er fantastiske. Foto: Morten Timm

Merete og Erik Aaen er aktiv udøvende kunstnere i den lokale kunstforening Aktiv Kunst, og de synes, de nye faciliteter er fantastiske. Foto: Morten Timm

Den aktive kunst på plads i den gamle politistation

Nu er der igen kommet liv i det gamle Frennehus i Hørsholm, hvor Aktiv Kunst, Ældre Sagen plus FOF, LOF og DOF boltre sig

Af
Morten Timm

Efter i mange år at have stået tomt og forladt får Hørsholms gamle røde politistation - Frennehus - nu nyt liv og genopstår som en kulturel smeltedigel for en lang række kunstneriske aktiviteter.

Ikke mindst for den lokale kunstforening Aktiv Kunst, der nu folder sig ud i husets tre etager, med plads til alle foreningens kunstarter.

"Det er fantastisk for os. Det er store dejlige og lyse lokaler. De bedste vi har haft," siger pensionerede sognepræst Erik Aaen, der sammen med sin kone Merete er med i Aktiv Kunst.

Rykket rundt

Kunstforeningen har også levet en omtumlet tilværelse på det seneste og rykket rundt fra Hannebjerg, Gutfeldshus og til Usserød Skole.

I Frennehus - der har fået foretaget de nødvendige reparationer og forbedringer inden det er taget i brug - vil også Ældre Sagen samt folkeoplysningsforbundene FOF, LOF og DOF afholde aktiviteter.

Fredag eftermiddag inviterede de alle indenfor til åbent hus, hvor akrylatelieret, akvarelmaling, grafik, keramikatelieret, glas, fiberbeton og smykkeværksted fra kælder til kvist kunne inspiceres.

"Det er rigtig godt for Aktiv Kunst, at vi kan have alle kunstarter her - og hvor der kan være aktiviteter alle dage helt frem til kl. 22," siger en glad kunstforeningsformand Kjeld Sivertsen.

Publiceret 30 November 2019 10:30