Jyles Cameron Smith har været en god tilføjelse til Hørsholm-holdet, der udover ham kun tæller én anden udlænding.

Jyles Cameron Smith har været en god tilføjelse til Hørsholm-holdet, der udover ham kun tæller én anden udlænding.

Hørsholm-herrerne overgår forventningerne

En øjeblikkelig delt fjerdeplads i Basketligaen, en semifinaleplads i pokalturnering og et af de bedste forsvar i ligaen er mere, end Hørsholm kunne have forventet

Af
Joachim Weichel

Efter en flot sæsonafslutning i fjor, hvor Hørsholm 79ers-herrerne spillede sig i sin første semifinale i Basketligaen i fire år, er forventningerne til Hørsholm-holdet steget, selvom sidste års hold indeholdt flere udenlandske profiler. Derfor har herrerne også overgået egne og eksperters forventninger til dem med en øjeblikkelig delt fjerdeplads og et af de bedste forsvar i ligaen samt en plads i pokalsemifinalen, hvor holdet uheldigvis tabte.
"Hørsholm 79ers har gjort det lidt bedre end jeg havde forventet. Pilen op kommer fra deres to udebanesejre over Horsens IC og Team FOG Næstved," siger TV2Sportens basketekspert Thomas Bilde, der har fulgt den danske liga tæt i mange år.
Han mener, at indeværende sæsons præstationer er typiske for Hørsholms herrehold, der til tider vinder de svære kampe, men taber de kampe, hvor forventningen er, at Hørsholm vinder.
Alligevel er holdets spanske cheftræner Rafa Monclova godt tilfreds med første halvdel af sæsonen, hvor holdets præstationer langt hen ad vejen har overgået hans forventninger til sæsonen.
"Vi har klaret os meget bedre, end nogen havde kunne turde håbe på," lyder det tilfredst fra den spanske chef.

Skal undgå bundplaceringer

Hørsholm 79ers er det hold i Basketligaen, som har færrest udlændinge tilknyttet, og det er også en af grundene til, at sæsonen har overgået Rafa Monclovas forventninger. De danske spillere har i stedet steppet op og leveret en masse store præstationer. Derfor tør den spanske cheftræner også godt at håbe på en acceptabel placering i ligasammenhæng.
"Vi forsøger at undgå bundplaceringerne i ligaen. Derfor skal vi hele tiden være kompetetive og have ambitioner på holdets vegne," lyder det fra Rafa Monclova, der har ledt sit hold til prestigefyldte udebanesejre over det suveræne tophold Horsens og Team FOG Næstved.

Dårligere stillet i år

Alligevel er TV2Sportens basketekspert Thomas Bilde ikke overbevist om, at holdet får samme succes i årets slutspil som i den foregående sæson. Hos Hørsholm skal man ifølge ham håbe på, at kvartfinalemodstanderen kommer til at hedde enten Randers, Svendborg eller Næstved, da de har haft mange gode og lige kampe de seneste par år. Der er dog én ønskemodstander i basketekspertens optik.
"Umiddelbart vil Randers nok være den bedste modstander for Hørsholm i 1. runde. Jeg tror, at både Svendborg og Næstved kommer forbedret ud efter jul med nye profiler, der finder formen. Samtidig er Randers' lidt frie spil og guard-orienterede setup et fint match for Hørsholms stærke backcourt," mener Thomas Bilde, der dog er overbevist om, at Hørsholm ikke har en chance for at gå videre fra en eventuel semifinale.

null

Publiceret 02 January 2017 10:15